Η «ηλεκτρική καρέκλα» του Ζιντάν στη Ρεάλ

Τι συνέβη εφέτος στην Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ζινεντίν Ζιντάν (των τριών σερί Champions League) εμφανίζεται να βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την τεχνική ηγεσία των «μερένχες»

Η «ηλεκτρική καρέκλα» του Ζιντάν στη Ρεάλ

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς ήρθαν τα πράγματα για τον Ζινεντίν Ζιντάν, στην δεύτερη «θητεία» του στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Τι κι αν το καλοκαίρι η διοίκηση των μαδριλένων έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να τον πείσει να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας, πλέον, σχεδόν έναν μήνα από την έναρξη των επίσημων αγώνων, ο ίδιος εμφανίζεται να δίνει… εξετάσεις σε κάθε ματς για να διατηρήσει τη θέση του.

Ο Γάλλος έχτισε ένα μύθο γύρω από το όνομά του (και) ως προπονητής, έχοντας οδηγήσει τη «βασίλισσα» σε τρία σερί τρόπαια του Champions League στην πρώτη του «θητεία» στην ομάδα. Την εφετινή αγωνιστική περίοδο, ωστόσο, οι «μερένχες» ήδη υπέπεσαν σε αρκετά «στραβοπατήματα» στις πρώτες αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ μέσα σ’ όλα ηττήθηκαν και στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League με το βαρύ 3-0 στη Γαλλία από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία παρατάχθηκε χωρίς τους Νεϊμάρ, Καβάνι και Εμπαπέ.

Η κατάσταση αυτή, μοιραία, έφερε δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της «βασίλισσας», που αποτυπώθηκε και στο πρωτοσέλιδο της μαδριλένικης «Marca» με τον τίτλο «Υπό επιτήρηση ο Ζιντάν στη Ρεάλ», ενώ δεν ήταν λίγες και οι «φωνές» παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του συλλόγου που υποστηρίζουν πως ο «Ζιζού» «δεν είναι αρκετά ικανός για να βρει λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα» (σ.σ. Πέντραγκ Μιγιάτοβιτς).

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως από τότε που ο Ζιντάν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τη στιγμή που επέστρεψε δεν άλλαξαν και λίγα στον σύλλογο, ενώ παράλληλα με το «καλημέρα» και ο ίδιος βρέθηκε αυτό το καλοκαίρι μπροστά σε αρκετά προβλήματα, στα οποία εκ του αποτελέσματος δεν κατάφερε να βρει λύσεις.

Κενά και απώλειες μοιραία έφεραν τον «κατήφορο»

Πρώτα απ’ όλα, η μεγάλη απώλεια για τον Γάλλο σε σύγκριση με την προηγούμενη θητεία του, είναι η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ενός παίκτη που με εξαίρεση την πρώτη του σεζόν στην ομάδα δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 40 γκολ τη χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις και που το κενό που άφησε παραμένει ακόμα στην επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πέραν τούτου, ο Γάλλος το εφετινό καλοκαίρι ξεκίνησε με «εσωτερικό πόλεμο» στον σύλλογο και συγκεκριμένα την υπόθεση του Γκάρεθ Μπέιλ, που ολοκληρώθηκε με τον Ουαλό να παραμένει στην ομάδα παρά την αρχικά επιθυμία του «Ζιζού» να τον παραχωρήσει, ενώ, συνάμα, η Ρεάλ δεν ενισχύθηκε ούτε στη μεσαία γραμμή, αν και στο μεταγραφικό της στόχαστρο βρέθηκαν πολλά ονόματα για τη συγκεκριμένη θέση.

Στο μεταξύ, ο Ζιντάν είδε εφέτος και την ατυχία να τον χτυπάει την πόρτα, καθώς από το ξεκίνημα της σεζόν ουκ ολίγοι παίκτες του τέθηκαν νοκ άουτ με προβλήματα τραυματισμών. Παίκτες όπως οι Μαρσέλο, Μόντριτς, Ίσκο, Ασένσιο, Χάμες Ροντρίγκες αλλά ακόμα και ο νεοαποκτηθείς Έντεν Αζάρ, ο οποίος μετράει μόλις δύο συμμετοχές τη νέα περίοδο.

Όλα στραβά λοιπόν ξεκίνησαν για τον Ζιντάν εφέτος στην Ρεάλ και από τη στιγμή που ήρθαν και τα αρνητικά αποτελέσματα μοιραία άρχισαν να πληθαίνουν και οι φήμες περί απόλυσής του από την τεχνική ηγεσία και να βγαίνουν στην επιφάνεια τα πρώτα ονόματα για την αντικατάστασή του, με επικρατέστερο αυτό του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο ίδιος ο Γάλλος σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως «έχω μάθει να μην το βάζω κάτω και να συνεχίζω να δουλεύω μέχρι και την τελευταία στιγμή. Δεν σκέφτομαι την αποχώρηση».

Ακόμα κι ο ίδιος όμως γνωρίζει, πως αν ο σύλλογος δεν επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα τότε ίσως οι φήμες να αποδειχτούν αληθινές. Το κακό δε για τον ίδιο, είναι πως και το πρόγραμμα της Ρεάλ δεν τον ευνοεί, αφού, πέρα από τους συνεχόμενους αγώνες (σ. 4 ματς σε 10 μέρες), η Ρεάλ έχει απόψε τόσο το δύσκολο παιχνίδι με την Σεβίλλη (22/9) στην Ανδαλουσία και την επόμενη εβδομάδα το ντέρμπι με την συμπολίτισσα Ατλέτικο (28/9) στην έδρα της τελευταίας.