Η αγωνιστική πτώση του Μάρκους Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ δεν έχασε μόνο τη θέση του βασικού στην Κράσνονταρ, αλλά έμεινε εκτός 11άδας και στην εθνική Σουηδίας για πρώτη φορά από το 2016

Η αγωνιστική πτώση του Μάρκους Μπεργκ

Όλα… στραβά κι ανάποδα πάνε για τον Μάρκους Μπεργκ από τη μέρα που αποφάσισε να αρνηθεί (για οικονομικούς και συναισθηματικούς λόγους) την πρόταση του Ολυμπιακού και να αποδεχτεί την προσφορά της Κράσνονταρ, βάζοντας την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο.

Ο Σουηδός, πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, έπειτα από δύο χρονιές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τα χρώματα της Αλ Αΐν, συμφώνησε με την ρωσική ομάδα αντί 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, μέσα σε διάστημα δύο περίπου μηνών όχι μόνο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, αλλά έχασε και τη θέση του βασικού τόσο στη νέα του ομάδα όσο και στην εθνική του.

Στην Κράσνονταρ περίμεναν πως με την απόκτηση του Μπεργκ θα έκαναν το βήμα παραπάνω τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη. Εκ του αποτελέσματος, όμως, αυτό δεν έγινε…

Το πρώτο μεγάλο «χαστούκι» για τον 32χρονο φορ ήρθε από τον ίδιο τον Ολυμπιακό, όταν για τα πλέι-οφ του Champions League οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν την Κράσνονταρ και πανηγύρισαν την συμμετοχή τους στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για τον διεθνή άσο, βέβαια, υπήρχε και συνέχεια…

Μέρα με την μέρα η αμφισβήτηση που υπήρχε στο πρόσωπό του (με βάση τις εμφανίσεις του) ολοένα και μεγάλωνε, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ουράλ (στις αρχές αυτού του μηνός), όταν ο προπονητής του τον κράτησε στον πάγκο και τον έθεσε εκτός 11άδας.

Η Κράσνονταρ βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του ρωσικού πρωταθλήματος έπειτα από τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές και σε ισοβαθμία με τις Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ροστόφ. Αυτό όμως δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στον Μπεργκ, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανένα παιχνίδι του συλλόγου, όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά φυσικά και στην Ευρώπη!

Εκτός 11άδας και στην εθνική Σουηδίας

Κατά την επίσημη παρουσίασή του στην Κράσνονταρ τον περασμένο Ιούλιο, ο Μάρκους Μπεργκ είχε πει για την απόφασή του να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο: «Ο βασικός λόγος ήταν η ευκαιρία να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και να εξελιχθώ. Επιπρόσθετα, θα ήθελα να αγωνίζομαι στην εθνική Σουηδίας και το να παίζω στην Κράσνονταρ που είναι μια ομάδα με πολύ σοβαρές φιλοδοξίες και θέτει υψηλούς στόχους με βοηθάει σε αυτό».

Με την κλήση του στην εθνική ομάδα της Σουηδίας, αυτόν τον μήνα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο ίδιος ήλπιζε πως θα επέστρεφε στα γκολ και στις καλές εμφανίσεις. Στο παιχνίδι κόντρα στα Νησιά Φερόε οι σκανδιναβοί βρήκαν τέσσερις φορές δίχτυα (0-4) και πήραν το τρίποντο, αλλά ο Μπεργκ, που ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο, δεν κατάφερε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Το αποτέλεσμα ήταν ο ομοσπονδιακός του προπονητής, Γιαν Όλοφ Άντερσον, να τον αφήσει εκτός 11άδας στο σκανδιναβικό ντέρμπι της περασμένης Κυριακής κόντρα στην Νορβηγία (1-1) και να τον ρίξει στο ματς ως αλλαγή για τα τελευταία… 13 λεπτά!

Για την ιστορία, αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Μπεργκ δεν ξεκίνησε βασικός και βρισκόταν στον πάγκο σε επίσημο αγώνα της Σουηδίας από τον Ιούνιο του 2016, στην ήττα με 1-0 από την Ιταλία για τον πέμπτο όμιλο της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Γαλλίας!

«Εγώ δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, προσπαθώ να δημιουργήσω φάσεις για την ομάδα (σ.σ. την Κράσνονταρ) και να δίνω το μάξιμουμ προς όφελός της. Εάν με κριτικάρουν, δεν πρόκειται να πάω σε μία γωνία και να βάλω τα κλάματα. Θα συνεχίσω να δουλεύω», είχε πει πρόσφατα ο Σουηδός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κριτική που δέχεται.

Αν θα αλλάξει η εις βάρος του κατάσταση στην Κράσνονταρ ή αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο του ρωσικού συλλόγου θα φανεί στη συνέχεια. Και πρώτα απ’ όλα από το Κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του με αντίπαλο Κρίλια, για την ένατη αγωνιστική του εγχώριου πρωταθλήματος.