Πληγωμένη η Τότεναμ στους εκτός έδρας αγώνες της

Σε 15 συνολικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις από το ξεκίνημα του έτους, η Τότεναμ μετράει μόλις πέντε νίκες μακριά από το «σπίτι» της και εννέα φορές γνώρισε την ήττα!

Πληγωμένη η Τότεναμ στους εκτός έδρας αγώνες της

Η αγγλική πρωτεύουσα «μαγνητίζει» σήμερα το ενδιαφέρον στην Πρέμιερ Λιγκ, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στις δύο συμπολίτισσες του βορείου Λονδίνου, την Άρσεναλ και την Τότεναμ. Εκεί στρέφονται παράλληλα και αρκετά βλέμματα από την χώρα μας, αφού τα «σπιρούνια» θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων του εφετινού Champions League, στις 18 του μηνός στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η Τότεναμ θα επιδιώξει σήμερα να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ισοπαλία με την Μάντσεστερ Σίτι και την ήττα από την Νιουκάστλ τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, ώστε να μην απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, όσον αφορά την πορεία της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, είναι ότι τα «σπιρούνια» αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στα παιχνίδια τους μακριά από την έδρα τους για να πάρουν τη νίκη. Κι όχι μόνο στα τελευταία τους ματς, αλλά γενικότερα από το ξεκίνημα του έτους!

Στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ το τελευταίο εκτός έδρας τρίποντο των «σπιρουνιών» ήταν στα τέλη του περασμένου… Γενάρη! Τότε που κέρδισαν με 2-1 την Φούλαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι στο «Κρέιβεν Κότατζ» για την 23η αγωνιστική. Και μάλιστα σε ένα ματς, όπου η Τότεναμ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 17’, εν συνεχεία ισοφάρισε στο 51’ με τον Ντέλε Άλι και πέτυχε τελικά την ανατροπή στο 93’(!) με τέρμα που σημείωσε ο Γουίνκς.

Από τότε ακολούθησαν έξι ήττες και μία ισοπαλία, η οποία, ως γνωστόν, ήταν το 2-2 με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη εβδομάδα.

Αν παρατηρήσει, δε, κανείς και τα παιχνίδια της Τότεναμ σε όλες τις αναμετρήσεις (ήτοι Λιγκ Καπ, Κύπελλο, πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ), τα «σπιρούνια» κατάφεραν να πανηγυρίσουν μόλις πέντε φορές τη νίκη σε σύνολο 15 παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, νίκησαν στο πρωτάθλημα τις Κάρντιφ και Φούλαμ, οι οποίες υποβιβάστηκαν πέρσι από την Πρέμιερ Λιγκ, την Τρανμίρ στο Κύπελλο Αγγλίας και στο Champions League την Ντόρτμουντ και τον Άγιαξ (σ. από 2-0 σε 2-3 με γκολ του Λούκας στο 96’).

Αυτές ήταν και οι μοναδικές νίκες των «σπιρουνιών» από την «αυγή» του 2019, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις υπέπεσαν σε εννέα ήττες και μόλις μία ισοπαλία.

Το σημερινό παιχνίδι με την Άρσεναλ θα είναι και το τελευταίο της Τότεναμ μακριά από την έδρα της πριν έρθει στην χώρα μας για το ματς με τον Ολυμπιακό στα μεγάλα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν θα καταφέρουν τα «σπιρούνια» να γυρίσουν «σελίδα» και να πάρουν το πρώτο τους εκτός έδρας τρίποντο στην Πρέμιερ Λιγκ από τον περασμένο Γενάρη θα το δούμε προσεχώς…