Το πάθημα έγινε μάθημα στη Λίβερπουλ

Κανείς δεν μιλάει για προβάδισμα τίτλου στους (προσγειωμένους εφέτος) «κόκκινους» μετά το +2 από την Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ

Το πάθημα έγινε μάθημα στη Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ νίκησε άνετα με 3-1 την Άρσεναλ στο ντέρμπι κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ και από την τρίτη κιόλας αγωνιστική του εφετινού αγγλικού πρωταθλήματος απολαμβάνει πλέον την μοναξιά στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Στο «στρατόπεδο» των «κόκκινων» τα χαμόγελα λάμπουν στα πρόσωπα των παικτών για το θετικό ξεκίνημα της ομάδας στην κατηγορία, η οποία είναι η μοναδική που έχει πετύχει τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια και σε συνέχεια της περσινής σεζόν έφτασε πλέον τα 12 σερί νικηφόρα ματς στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ που κρατούσε από το 1990 (σ. από τον Απρίλη ως τον Οκτώβρη του έτους) όταν στον πάγκο της βρισκόταν ο Κένι Νταλγκλίς.

Ουδείς, ωστόσο, σε δηλώσεις του μετά το ματς με τους «κανονιέρηδες» στάθηκε στο προβάδισμα – έστω και το μικρό – που έχει αποκτήσει η ομάδα με το «καλημέρα» από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου και ειδικότερα την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο στο ότι βρισκόμαστε μόλις στην τρίτη αγωνιστική και απέχει πολύς δρόμος ως το φινάλε του «μαραθωνίου» στην κατηγορία. Αλλά και στο ότι οι «κόκκινοι»… έπαθαν και έμαθαν από το περσινό «στραπάτσο» στον θεσμό.

Τότε που στο μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου βρίσκονταν στην «κεφαλή» της κατάταξης και με αρκετή μάλιστα διαφορά από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, γεγονός που είχε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις τους - πως ήρθε τελικά η στιγμή για την επιστροφή του κλάμπ στον θρόνο της πρωταθλήτριας για πρώτη φορά από το 1990. Εν τέλει έχασαν το τρόπαιο από τους «πολίτες» στον πόντο και όλα τους τα όνειρα αποδείχτηκαν απατηλά!

Οι «κόκκινοι» εφέτος δεν… πετούν στα σύννεφα. Δείχνουν προσγειωμένοι και διαχειρίζονται διαφορετικά τις καταστάσεις, αφού ξέρουν πως τίποτα δεν πρόκειται να κριθεί τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, κοιτάζουν με προσοχή κάθε παιχνίδι, ακόμα και κόντρα σε «μικρότερες» αγωνιστικά ομάδες, έτσι ώστε να μην υποπέσουν σε κάποιο «στραβοπάτημα.

Για να πετύχουν τον διακαή τους πόθο με την κατάκτηση του τίτλου θα χρειαστεί να κάνουν μία ανάλογη σεζόν με την περασμένη ή ακόμα και καλύτερη για να ρίξουν την Μάντσεστερ Σίτι από τον «θρόνο» της πρωταθλήτριας και ξέρουν πως για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει για ακόμα μία φορά να φτάσουν κοντά στους 100 βαθμούς. Κι αυτό κάθε άλλο παρά είναι εύκολη υπόθεση.

Ακόμα περισσότερο δε, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο σύλλογος εφέτος οδεύει με το ίδιο περσινό ρόστερ. Κι αυτό είναι ένα ρίσκο τόσο για την διοίκηση όσο και για τον Γιούργκεν Κλοπ, καθώς δεν ενισχύθηκε το δυναμικό (όπως θα έπρεπε) κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, κάτι που αναμφισβήτητα θα μετρήσει στο φινάλε της σεζόν, όταν θα γίνει και ο απολογισμός της χρονιάς για τους «κόκκινους».
Ο 52χρονος τεχνικός μετά το παιχνίδι με την Άρσεναλ ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν είναι «Ντίσνεϊλαντ» για να προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται.

Οι «κόκκινοι» σε όσα παιχνίδια τους δοθεί εφέτος η δυνατότητα θα χρειαστεί να κρατήσουν και δυνάμεις, αφού, ας μην ξεχνάμε, μετέχουν σε τέσσερις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, Champions League) και ο Γερμανός οφείλει να κρατά «φρέσκους» τους μεγάλους του αστέρες και να τους δίνει «ανάσες». Τι θα γίνει στο φινάλε; Κανείς δεν θέλει να το σκέφτεται από τώρα, αφού το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να γίνει ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρσι.