Η …κωλοτούμπα του Zιντάν με τον Μπέιλ!

Παρότι ο Ζιντάν είχε πει στον Μπέιλ ότι δεν τον υπολογίζει κάτι οι μεταγραφές που δεν έγιναν κάτι οι τραυματισμοί οδήγηθηκε σε μεγαλοπρεπή... κυβίστηση!

Η …κωλοτούμπα του Zιντάν με τον Μπέιλ!

Πως τα φέρνει η ζωή όμως... Μέχρι πριν λίγες μέρες στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης το «σκηνικό» ήταν δεδομένο: στην τακτική που διαρκεί 10 με 15 λεπτά τρεις παίκτες δεν ελαμβάναν μέρος: οι Γκάρεθ Μπέιλ, Χάμες Ροντρίγκες, Μαριάνο Ντίαθ και Λούνιν.

Όσοι δηλαδή δεν υπολογίζονταν, από τον Ζινεντίν Ζιντάν, για την επόμενη σεζόν, αλλά είχαν ξεμείνει και -βάσει συμβατικών υποχρεώσεων– είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις. Σε μια ανυπόφορη -όσο κι αναγκαστική– συγκατοίκιση για άπαντες.
Ωστόσο κατά το διάστημα της τακτικής ο «Ζιζού» έπαιρνε την προσωπική του ρεβάνς, περιθωριοποιόντας τους. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται κι η απόφαση του να μην τους πάρει στο φιλικό τουρνουά στο Μόναχο... Δείγματα ότι δεν τους υπολογίζει, ελπίζοντας να σπάσουν τα νεύρα τους και να του κάνουν τη χάρη να επισπεύσουν την αποχώρηση τους.

Όμως μ’ εξαίρεση τον, 20χρονο, Ουκρανό γκολκίπερ, Λούνιν (που δόθηκε δανεικός στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ) οι υπόλοιποι άντεξαν τα καψώνια (να παίζουν φουτ- τένις και να κάνουν σουτ, όσο οι υπόλοιποι εντρυφούσαν στην τακτική του Γάλλου) παραμένουν κι ένας εξ αυτών όχι μόνο ήταν βασικός στο πρώτο ματς της φετινής Primera Division, στο Βίγκο, με την Θέλτα, αλλά κι ο καλύτερος της ομάδας. Τόσο που μετά το τέλος του αγώνα έγινε γνωστό ότι θα μείνει και τη φετινή χρονιά!

Ποιος; Εκείνος που οι λιγότεροι περίμεναν...

Εκείνος που ο ίδιος ο «Ζιζού» του είχε πει, κατά πρόσωπο, από τον Μάη, ότι δεν τον υπολογίζει, εκείνος που ο τεχνικός είχε πει, δημοσίως, πριν έναν μήνα, «μακάρι να φύγει αύριο θα είναι καλύτερα για όλους!».
Εκείνος που ειρωνευόταν («Ελπίζω να προπονείται...») όταν τον «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός να παίζει γκολφ, αφού τον είχε αφήσει στη Μαδρίτη αντί να τον πάρει στο Μόναχο...

Ο Γκάρεθ Μπέιλ βέβαια! Που, παρότι πέρασε των παθών του τον τάραχο ,το φετινό καλοκαίρι, που παρότι βρέθηκε με το ένα πόδι στην... Κίνα και την Γιανγκσού Σούνινγκ (το deal χάλασε από τις απαιτήσεις των Μαδριλένων) ήταν όχι μόνο στην αποστολή του πρώτου αγώνα της σεζόν, όχι μόνο ήταν βασικός αλλά κι ΜVP, «σερβίροντας» το πρώτο γκολ του 3-1.

Η επιβράβευση της υπομονής κι επιμονής του 30χρονου ήταν ν’ ακούσει, στην συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα, τον προπονητή του να προαναγγέλει ότι πρόκειται να μείνει στους «μπλάνκος»!

Το νερό στο κρασί του «Ζιζού»...

Πως όμως από τα λεγόμενα του περασμένου μήνα φτάσαμε σ’ αυτή την ...κωλοτούμπα του Ζιντάν;

Ο Γάλλος αναγκάστηκε να ποιήσει την ανάγκη φιλοτιμία, αφενός γιατί τα μεταγραφικά του «θέλω» έμειναν τέτοια, με κορυφαία την περίπτωση Πογκμπά (και δευτερευόντως του Εμπαπέ), ενώ, αφετέρου, υπάρχουν και μπόλικοι τραυματισμοί. Όχι τόσο του Αζάρ, όσο του Ασένσιο, που ουσιαστικά χάνει τη σεζόν. Μια ακόμη απώλεια ακραίου θα υποθηκεύε την έκβαση της.

Έτσι, εκών – άκων, ο «Ζιζού» - που επέστρεψε με ρητές υποσχέσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ ότι θα είναι το μόνο μεταγραφικό αφεντικό στη Ρεάλ Μαδρίτης - γέμισε νερό το ποτήρι του κρασιού του και το ήπιε μονορούφι!
Όπως και τις προσβολές του ατζέντη του Ουαλλού, Μπαρνέτ, που τον είχε πει «ξεδιάντροπο» και «ασεβή» για την 6χρονη προσφορά του πελάτη του. Προφανώς απηχώντας τις απόψεις του τελευταίου...

Το θέμα είναι πως θα συμβιώσουν μέσα στη χρονιά, ανέφελα, ο Μπέιλ με τον Ζιντάν. Υπενθυμίζεται πως η κόντρα τους ξεκινά 3 χρόνια πίσω. Ο Βρετανός ήταν στους δύο τελευταίους τελικούς Champions League των «μερένχες» αναπληρωματικός κι ερχόμενος από τον πάγκο είχε κρίνει εκείνον του Κιέβου, με δύο γκολ (κι εκείνο το απίθανο ανάποδο ψαλίδι)! Αμέσως μετά το ματς του Μάη του 2018 είχε αφήσει ανοικτό το ν’ αποχωρήσει αλλά τον πρόλαβε Γάλλος...

Πλέον - θέλοντας και μη - θα ξανασυνεργαστούν, αφού μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε κατά τα φαινόμενα...