Λίβερπουλ - Τσέλσι: Δύο ξένες στην ίδια... Πόλη

Λίβερπουλ και Τσέλσι τίθενται αντιμέτωπες το βράδυ της Τετάρτης (14/08, 22:00) για τον τίτλο του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, το οποίο διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Λίβερπουλ - Τσέλσι: Δύο ξένες στην ίδια... Πόλη

Στην Κωνσταντινούπολη θα διεξαχθεί ακόμα ένας ευρωπαϊκός τελικός, με αντίπαλες -αυτή την φορά- ομάδες από την Αγγλία.

Η κάτοχος του Champions League, Λίβερπουλ, θα διασταυρώσει τα «ξίφη» της με την κάτοχο του Europa League Τσέλσι, η οποία από φέτος έχει στον πάγκο της έναν "θρύλο" του συλλόγου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Φρανκ Λάμπαρντ.

Πρεμιέρα με 4αρα

Η ομάδα του «Λιμανιού», παρά την ήττα της (στα πέναλτι) από την Μάντσεστερ Σίτι για τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία (Community Shield), ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στην Premier League με το εντυπωσιακό 4-1 με αντίπαλο την Νόρουιτς στο «Anfield».

Κάηκε στην «κόλαση» του Μάντσεστερ

Από την άλλη, οι Λονδρέζοι έχοντας στον πάγκο τους τον «δικό» τους «Φράνκι» Λάμπαρντ, πίστευαν σε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο. Παρόλα αυτά, τα πλάνα του Άγγλου, πλέον προπονητή, δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει, πράγμα που οδήγησε στην ισοπεδωτική ήττα με σκορ 4-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ».

Οι ευρωπαϊκοί τους τελικοί

Θυμίζουμε πως και οι δύο ομάδες στους περσινούς τελικούς που συμμετείχαν, είχαν τον τίτλο του φαβορί, με τους «κόκκινους» να κερδίζουν με σκορ 2-0 την ταλαιπωρημένη Τότεναμ, δίνοντας έτσι ιδανικό φινάλε στην ευρωπαϊκή τους πορεία και με τους «μπλε» να ισοπεδώνουν την αποδυναμωμένη Άρσεναλ με σκορ 4-1.

Οι δύο λοιπόν κλασσικές αγγλικές υπερδυνάμεις θα κοντραριστούν στο «Vodafone Arena» (έδρα της Μπεσίκτας) το βράδυ της Τετάρτης (14/08) στις 22:00.

Μια πόλη, που ξυπνά μνήμες 2005 για την Λίβερπουλ, όταν στον τελικό του Champions League είχε θριαμβεύσει (3-3 από 0-3 κανονική διάρκεια, 3-2 πέναλτι) απέναντι στην Μίλαν του Καφού, του Μαλντίνι, του Πίρλο και όλων των άλλων αστεριών!

H COSMOTE TV έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αναμέτρησης.

Απολαύστε ξανά τους δύο περσινούς ευρωπαϊκούς τελικούς με πρωταγωνίστριες τις δύο αγγλικές ομάδες: