Ο Γκουαρντιόλα σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο με τη Μαν. Σίτι (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε την Άρσεναλ με 3-0 στον τελικό του Carabao Cup και ο Πεπ Γκουαρντιόλα πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με τους «πολίτες».

Ο Γκουαρντιόλα σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο με τη Μαν. Σίτι (vid)

Με τον Αγουέρο να σημειώνει το 199ο του γκολ με τη φανέλα των μπλε ύστερα από μεγάλη γκέλα του Μουστάφι η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ στο 18. Στη φάση αυτή ο Βενγκέρ ζήτησε φάουλ αλλά το VAR δικαίωσε τον διαιτητή!

Κι όμως η Άρσεναλ ήταν αυτή που άγγιξε πρώτη το γκολ στο 8΄ με τονΟμπαμεγιάνγκ να κάνει ήρωα τον Μπράβο από κοντά. Οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά την ψυχρολουσία που δέχθηκαν αλλά έπεσαν πάνω στον βράχο Κομπανί.

Στο 58' έγινε το 2-0 με προβολή του Κομπανί και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Για να κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη βραδιά για τον Βενγκέρ ο Νταβίντ Σίλβα σημείωσε στο 65΄το 3-0 κι ανάγκασε τους οπαδούς της Άρσεναλ να φύγουν από το Γουέμπλεϊ αρκετή ώρα πριν από το φινάλε του ματς.

Αυτός είναι ο πέμπτος τίτλος της Σίτι στη διοργάνωση. Μόνο η Λίβερπουλ έχει κερδίσει περισσότερους (8) «Είμαι περήφανος για την ομάδα. Το να κερδίζεις στο Γουέμπλεϊ με 3-0 απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο είναι μεγάλο πράγμα» δήλωσε ο Κομπανί.

Δείτε τα highlights του αγώνα εδώ