Καθαίρεση του προέδρου της Σάλκε για ρατσιστικές δηλώσεις!

Το Δ.Σ της Σάλκε έπαυσε τον πρόεδρο Κλέμενς Τένις, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, λόγω δηλώσεων με ρατσιστικό περιεχόμενο!

Καθαίρεση του προέδρου της Σάλκε για ρατσιστικές δηλώσεις!

Στην απόφαση να απαλλάξει τον Κλέμενς Τένις από τα καθήκοντα του, τρεις μόλις μήνες αφότου τα ανέλαβε, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Σάλκε, αντιδρώντας, έτσι, στις έμπλεες ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις του προέδρου της γερμανικής ομάδας!

«Αντί να ανεβάζουμε τους φόρους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καλύτερα να χρηματοδοτήσουμε 20 εργοστάσια ηλεκτρισμού στην Αφρική, ώστε οι Αφρικανοί να μην κόβουν πλέον δέντρα και να μην κάνουν μόνο παιδιά μέσα στα σκοτάδια», ανέφερε σε φόρουμ παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων.

Παρά την προσπάθεια του να μαζέψει τα ... ασυμμάζευτα, ζητώντας... συγχωροχάρτι («Θέλω μια ανοιχτή κοινωνία, ζητώ συγγνώμη για το σχόλιο που έκανα για το μεγάλο αριθμό παιδιών στην Αφρική. Ως πρόεδρος της Σάλκε υποστηρίζω 100% τις αξίες του συλλόγου μας κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Αυτό που είπα ήταν λάθος, βιαστικό και απερίσκεπτο») το Δ.Σ της ομάδας από το Γκέλζενκιρχεν λειτούργησε επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή.

Έτσι ανακοινώθηκε ότι: «Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι κατηγορίες για ρατσισμό σε βάρος του Κλέμενς Τένις έχουν βάση» κι ο Τένις απομακρύνθηκε από τον προεδρικό θώκο...