Τέλος από την Άρσεναλ ο Κοσιελνί, μετακόμισε στην Μπορντό

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε και επίσημα την παραχώρηση του Λοράν Κοσιελνί στην Μπορντό έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ

Τέλος από την Άρσεναλ ο Κοσιελνί, μετακόμισε στην Μπορντό

Παρελθόν από τις τάξεις της Άρσεναλ αποτελεί πλέον ο Λοράν Κοσιελνί. Οι «κανονιέρηδες» αποφάσισαν να αποδεχτούν την πρόταση της Μπορντό ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του Γάλλου κεντρικού αμυντικού και ο τελευταίος έπειτα από εννέα χρόνια έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του στον αγγλικό σύλλογο.

Το «αντίο» του παίκτη με την Άρσεναλ ήρθε με πολύ άσχημο τρόπο. Παρότι κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία για να μείνει ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής αυτό το καλοκαίρι, εν τούτοις οι «κανονιέρηδες» αποφάσισαν να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την «έκρηξη» του 33χρονου και δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της αυτό το καλοκαίρι. Ο προπονητής των λονδρέζων, Ουνάι Έμερι, έκανε μία προσπάθεια να πείσει τον Γάλλο να παραμείνει στο «Έμιρεϊτς», ωστόσο ο τελευταίος ήταν ανένδοτος και επέμεινε στην απόφασή του να αποχωρήσει. Εκ του αποτελέσματος, το φινάλε ήρθε με τρόπο που δεν ταιριάζει στην κοινή πορεία των δύο πλευρών.

Στο διάστημα της καριέρας του στην Άρσεναλ ο 33χρονος Γάλλος στόπερ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον σύλλογο και μέτρησε συνολικά 353 εμφανίσεις και 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κατέκτησε τρία Κύπελλα Αγγλίας και δύο Κομιούνιτι Σιλντ (σ. αγγλικό Σούπερ Καπ) και ήταν φιναλίστ την περσινή σεζόν με τους «κανονιέρηδες» στο Europa League - στην ήττα από την Τσέλσι στο Μπακού.