Παίκτης – προπονητής στην Ντέρμπι ο Ρούνεϊ

Τα «κριάρια» της Ντέρμπι ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Γουέιν Ρούνεϊ ως παίκτη – προπονητή από τον Γενάρη του 2020

Παίκτης – προπονητής στην Ντέρμπι ο Ρούνεϊ

Στην πατρίδα του, την Αγγλία, θα επιστρέψει τον Γενάρη του 2020 ο Γουέιν Ρούνεϊ, καθώς η Ντέρμπι ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του ως παίκτη – προπονητή. Ο 33χρονος επιθετικός θα ολοκληρώσει πρώτα την συνεργασία του με την Ουάσινγκτον κι έπειτα θα γυρίσει στο Νησί για να ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Το συμβόλαιο του άλλοτε αρχηγού της εθνικής Αγγλίας θα έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2021 και θα είναι βοηθός του Φιλίπ Κοκού, έως ότου πάρει τα απαραίτητα διπλώματα προπονητικής.

«Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να προσφέρω πολλά στην ομάδα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με την ευκαιρία που μου έδωσε η Ντέρμπι. Ανυπομονώ να ξεκινήσω την συνεργασία μου με τον Κοκού, το προπονητικό του τιμ και τους παίκτες της πρώτης ομάδας από τον Γενάρη. Παράλληλα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα ξεκινήσω στην Ντέρμπι την προπονητική μου καριέρα, τόσο στην πρώτη ομάδα όσο και στις ακαδημίες του συλλόγου», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρούνεϊ.

Από την πλευρά του ο Φιλίπ Κοκού σημείωσε: «Χωρίς αμφιβολία η απόκτησή του θα έχει θετικό αντίκτυπο στον σύλλογο. Θα δώσει κίνητρο και έμπνευση που θα βοηθήσει ‘όλους τους παίκτες από την πρώτη ομάδα ως τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στις ακαδημίες. Το αν έχουμε έναν παίκτη με τις δικές του ηγετικές ικανότητες, το ταλέντο του, την εμπειρία του, τον χαρακτήρα του θα είναι πολύ σημαντικό για μας».

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Έβερτον πριν βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2004. Στους «κόκκινους διαβόλους» πέτυχε 253 γκολ σε 559 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις και είναι μέχρι σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Τον Ιούλιο του 2017 επέστρεψε στην Έβερτον κι έναν χρόνο αργότερα άφησε τα βρετανικά γήπεδα και πέρασε τον Ατλαντικό υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την Ουάσινγκτον, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Στην εθνική Αγγλίας έπαιξε από το 2003 ως το 2018, υπήρξε αρχηγός των «λιονταριών», ενώ είναι και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας με 53 τέρματα.