Ζενίτ για Μάλκομ: «Δεν κοιτάζουμε εθνικότητα, καταγωγή ή θρησκεία»

Η Ζενίτ τοποθετήθηκε με επίσημη ανακοίνωσή της στο ρατσιστικό πανό κατά του Μάλκομ, τονίζοντας πως δεν κοιτάει εθνικότητα, καταγωγή ή θρησκεία όταν είναι να υπογράψει με κάποιον παίκτη.

Ζενίτ για Μάλκομ: «Δεν κοιτάζουμε εθνικότητα, καταγωγή ή θρησκεία»

Ύστερα από το περιστατικό με το ρατσιστικό πανό των οπαδών της Ζενίτ κατά του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Μάλκομ, η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης τοποθετήθηκε επίσημα αναφέροντας πως: «Παράδοση της, είναι να φέρνει τους καλύτερους παίκτες δίχως να κοιτάει εθνικότητα, καταγωγή ή θρησκεία».

Θύμα ρατσισμού ο Μάλκομ από οπαδούς της Ζενίτ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ρωσικής ομάδας αναφέρει τα εξής:

«Το πανό που αναρτήθηκε από μια μικρή μερίδα οπαδών στην χθεσινή αναμέτρηση και ανέφερε "Ευχαριστούμε τη διοίκηση που τιμά τις παραδόσεις μας", αναπαράχθηκε σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης με λανθασμένο τρόπο.

Η Ζενίτ σαν σύλλογος διαθέτει μια μακροχρόνια παράδοση με το να φέρνει στην Ρωσία τους καλύτερους παίκτες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χωρίς να κοιτάζει την εθνικότητα, την καταγωγή ή την θρησκεία τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο σύλλογος μας έχει πρωτοστατήσει αρκετές φορές σε καμπάνιες κατά του ρατσισμού και οποιονδήποτε άλλον διακρίσεων με τεράστια επιτυχία».