Χάρι Μαγκουάιρ: Ο... Φαν Ντάικ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο Μαγκουαϊρ εκθρονίζει τον Φαν Ντάικ ως πιο ακριβοπληρωμένο αμυντικό στα χρονικά, αφού ο Σόλσκιερ ελπίζει να «δέσει» την άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως ο Ολλανδός της Λίβερπουλ 

Χάρι Μαγκουάιρ: Ο... Φαν Ντάικ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ένα, ακόμη, μεγάλο μεταγραφικό «σίριαλ» του φετινού καλοκαιριού έφτασε στο τέλος του, με την μετακίνηση του Χάρι Μαγκουάιρ, από την Λέστερ, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αίσιο για όλους.

Τόσο για τους «κόκκινους διαβόλους» και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που απέκτησαν τον κεντρικό αμυντικό, τον οποίο έψαχναν όλο το καλοκαίρι, αλλά και για τον παίκτη, που έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Όσο για την πρώην ομάδα του 26χρονου Άγγλου, διεθνούς, στόπερ, έχει 88 εκατομμύρια... λόγους να παρηγορηθεί!
Όσα και τα ευρώ, που θα βάλει στα ταμεία της, αφού υποχρέωσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει την ακριβότερη μεταγραφή οπισθοφύλακα, στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, για να της στερήσει τον αμυντικό της στυλοβάτη!

Τα 88 εκ. ευρώ, που ξοδεύθηκαν, για τον, γεννημένο στο Σέφιλντ, στόπερ, του επέτρεψαν να εκθρονίσει από την λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων αμυντικών τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος, πριν ενάμιση χρόνο, είχε πληρωθεί, από την Λίβερπουλ, 82 εκ. ευρώ, για να αποχωρήσει από την Σαουθάμπτον.

Τότε, όλοι κατηγορούσαν τον Κλοπ ότι ...ξηλώθηκε για ν’ αποκτήσει τον Ολλανδό, αλλά η βελτίωση των «κόκκινων», αμυντικά (συν την έλευση του Άλισον στα γκολπόστ...), που τους οδήγησε ως την κατάκτηση του φετινού Champions League, του πιστώνεται, σε τέτοιο βαθμό, ώστε κάποιοι συζητούν, αν πρέπει να είναι ο επόμενος αμυντικός που θα κατακτήσει την «Χρυσή Μπάλα», μετά τον Φάμπιο Καναβάρο, το 2006!

Με αυτό τον ...μπούσουλα –αλλά και λόγω της γενικότερης τάσης, παγκοσμίως, ώστε το χάντικαπ, που υπήρχε, μεταξύ των αμοιβών των επιθετικογενών και των αμυντικογενών να αμβλυνθεί - ο Σόλσκιερ πήρε, όσο-όσο, τον Μαγκουάιρ, για να του «δέσει» τα μετόπισθεν, που και την περασμένη σεζόν... έμπαζαν, αποτελώντας την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας.

Με τα ίδια λεφτά έπαιρνε τον Ντε Λιχτ...

Η συζήτηση, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει, για το αν αξίζει αυτά τα λεφτά, για το αν είναι καλύτερος του Φαν Ντάικ, για το αν θα μπορούσε, μ’ αυτά τα χρήματα, να πάρει καλύτερο του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Οι «κόκκινοι διάβολοι», άλλωστε, είχαν χτυπήσει και την «πόρτα» του Ματέις Ντε Λιχτ που κατέληξε, με περίπου τα ίδια χρήματα, στη Γιουβέντους (75 εκ. ευρώ + 10,5 εκ. ευρώ πρόσθετα), αλλά την βρήκαν ερμητικά κλειστή, καθώς ο 19χρονος Ολλανδός (που ήθελε εξασφαλισμένη θέση βασικού και μάλλον θα την είχε στο Μάντσεστερ...) επιθυμούσε κι ένα πρότζεκτ που θα του «εξασφάλιζε» τη διεκδίκηση του Champions League.
Κι η Γιουνάιτεντ δεν αγωνίζεται, καν, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση... Προσπαθώντας να επιστρέψει στην, ουσιαστική, διεκδίκηση του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, στη «γηραιά αλβιώνα» παραμένει ελκυστικότατος προορισμός. Με το αζημίωτο βέβαια, αφού ο Μαγκουαίρ θα έχει λαμβάνειν 6 εκ. ευρώ, για κάθε χρόνο, του 5ετούς συμβολαίου του...

Τα συν και τα πλην του

Οι παίκτες που ψάχνει, άλλωστε, ο Σόλσκιερ είναι, νέοι, «πεινασμένοι» και φιλόδοξοι, όπως αποδεικνύουν κι οι υπόλοιπες μεταγραφές του (Γουίν – Μπισάκα και Ντάνιελ Τζέιμς).

Κι ο Μαγκουάιρ ταιριάζει στο προφίλ αυτό. Εντάξει δεν τον λες...νιάτο, αλλά για αμυντικός έχει χρόνια μπροστά του (συν τις απαραίτητες παραστάσεις).

Εξάλλου είναι, όπως απαιτούν τα αγγλικά πρότυπα της οπισθοφυλακής, ...τεράστιος (1.94 μ. και 96 κιλά), σκληρός, ανίκητος στον αέρα, με ικανότητα στο χειρισμό της μπάλας (78% οι σωστές του πάσες), για να βοηθά το ξεκίνημα των επιθέσεων, «από πίσω», όπως απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Στα αρνητικά του, ότι, ενίοτε, υπερεκτιμά τις δυνατότητες του κι υποπίπτει σε παιδιαριώδη λάθη.
Επίσης το έλλειμα εμπειρίας, στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σε διασυλλογικό επίπεδο, έχοντας παίξει μόνο 90 λεπτά, πριν από 4 χρόνια, στα προκριματικά του Europa League ως παίκτης της Χαλ.
Aπ’ όπου τον πήρε η Λέστερ, προ διετίας, καταφέρνοντας να βγάλει υπερτετραπλάσιο κέρδος, από τα χρήματα που κατέβαλε (20 εκ. ευρώ)!