Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 2-0: Στους Βεστφαλούς το Super Cup (vid)

Η Ντόρτμουντ επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 2-0 και κατέκτησε για έκτη φορά στην ιστορία της το Super Cup Γερμανίας. 

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 2-0: Στους Βεστφαλούς το Super Cup (vid)

Παρουσιάζοντας καλύτερο αγωνιστικά πρόσωπο η Ντόρτμουντ νίκησε τη Μπάγερν Μονάχου με 2-0 και πανηγύρισε το Super Cup Γερμανίας.

Τα highlights του Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 2-0 (vid)

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν με το καλημέρα να πιέζουν για ένα γκολ εν αντιθέσει με τους Βαυαρούς που προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι.

Μετά από ένα δυνατό πρώτο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι γηπεδούχοι ανέλαβαν δράση και στο 48' πήραν το προβάδισμα.

Ο Σάντσο εκμεταλλευόμενος το λάθος του Τιάγκο πάσαρε στον Αλκάθερ και εκείνος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση για το 1-0. Με τη ψυχολογία να είναι στο μέρος της η Ντόρτμουντ έκανε στο 69' το 2-0 χάρη σε ωραίο πλασέ του Σάντσο.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας προσπάθησαν μάταια να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης καθώς δεν απείλησαν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Αυτό ήταν το έκτο Super Cup για τους Βεστφαλούς εν αντιθέσει με τους Βαυαρούς που γνώρισαν για έκτη φορά την ήττα στον τελικό του θεσμού.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Λουσιάν Φαβρ): Χιτς, Πίστσεκ (80' Βολφ), Ακαντζί, Τοπράκ, Σουλτς, Βίτσελ, Βάιγκλ, Γκερέιρο (74' Χακίμι), Ρόις, Σάντσο (80' Λάρσεν), Αλκάθερ.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ζούλε, Αλάμπα (70' Ρενάτο Σάντσες), Γκορέτσκα, Τολισό, Τιάγκο (80' Παβάρ), Κομάν, Μίλερ (66' Ντέιβις), Λεβαντόβσκι.