Η επιβράβευση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στην Αγγλία με την Κρίσταλ Πάλας και αυτό το καλοκαίρι τον διεκδικούν πολλές ομάδες από την Ιταλία

Η επιβράβευση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς

Δυνατά παίζει το όνομα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο εφετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι». Την στιγμή που η Κρίσταλ Πάλας κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με τον παίκτη και να ανανεώσει τη μεταξύ τους συνεργασία, το όνομα του Σέρβου μέσου βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών συλλόγων που «ερίζουν» για την απόκτησή του.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η «London Evening News», πολλές είναι οι ομάδες από την Ιταλία που θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ τους τον 28χρονο άσο κι αυτόν τον μήνα θα φανεί τελικά αν ο άλλοτε χαφ του Ολυμπιακού θα προτιμήσει να παραμείνει στα μεγάλα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ και τους «αετούς» ή αν θα επιλέξει να αλλάξει για ακόμα μία φορά παραστάσεις και να μετακομίσει αυτήν την φορά στο Καμπιονάτο.

Ο «Μίλι» αποχώρησε από την χώρα μας και τον Ολυμπιακό τον Γενάρη του 2017 και στο διάστημα της μέχρι τώρα «θητείας» του στους Λονδρέζους, όχι μόνο εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, αλλά κέρδισε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στους «αετούς».

Συνολικά μετράει 93 εμφανίσεις και 24 γκολ με την αγγλική ομάδα. Μάλιστα, την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν ο πρώτος σκόρερ της Πάλας στην Πρέμιερ Λιγκ με 12 γκολ, όσα δηλαδή πέτυχαν παίκτες στην κατηγορία όπως ο Ρομπέρτο Φιρμίνο της Λίβερπουλ ή ο Ρομέλου Λουκάκου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Τα κατορθώματα, όμως, του Σέρβου δεν σταματούν εδώ! Μέχρι σήμερα έχει βρει δίχτυα συνολικά 24 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ κι έγινε ο δεύτερος Σέρβος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς που σταμάτησε στα 22 γκολ όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Τσέλσι. Μπροστά του βρίσκεται πλέον μόνο ο Σάβο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έχει σκοράρει 29 φορές στην τριετή καριέρα του στην Άστον Βίλα. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι αν θα παραμείνει τελικά ο Μιλιβόγεβιτς στην Αγγλία ώστε να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ.

Έπειτα λοιπόν από όλα όσα πετύχει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, δικαίως το όνομά του βρίσκεται στο στόχαστρο ουκ ολίγων συλλόγων που θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους και να ενισχύσουν έτσι ακόμα περισσότερο το έμψυχο δυναμικό τους. Με δεδομένο μάλιστα ότι η μεταγραφική περίοδος για τις αγγλικές ομάδες ολοκληρώνεται στις 8 Αυγούστου, πιθανότατα μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον του «Μίλι» στους «αετούς».

Όσο για τον Ολυμπιακό; Ο 28χρονος δεν ξέχασε ούτε τους «ερυθρόλευκους», αλλά ούτε και την χώρα μας. Αυτό το καλοκαίρι βρέθηκε ξανά στην πατρίδα μας για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές και να ξεκουραστεί, ενώ πρόσφατα αναφέρθηκε και στον Θρύλο σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κρίσταλ Πάλας. Χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας κι έκανε λόγο για «υπέροχες αναμνήσεις, υπέροχες στιγμές» από την «θητεία» του στον σύλλογο της χώρας μας.

Μιλιβόγεβιτς: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Υπέροχες στιγμές»