Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών ζητά έναν μήνα διακοπές!

Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών ανά τον κόσμο (FIFPro) ανησυχώντας για το βαρύ πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών απαιτεί υποχρεωτική αποχή τους για 4 εβδομάδες από τις αθλητικές δραστηριότητες!

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών ζητά έναν μήνα διακοπές!

Τις προάλλες ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μ' αφορμή την καθυστερημένη επιστροφή των διεθνών του από τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές τους ομάδες (λόγω Copa America και Copa Africa) εξέφραζε την ανησυχία του για το έλλειμμα ξεκούρασης τους.

Με τον Καταλανό τεχνικό συμφώνησε, μερικά 24ωρα αργότερα, ο Γιούργκεν Κλοπ, που είχε κι εκείνος τα δικά του... ντέρτια, με παίκτες οι οποίοι συμμετείχαν στις δύο προαναφερθείσες διοργανώσεις, σκεπτόμενος πως θ' ανταποκριθούν σε μια απαιτητική χρονιά η οποία ουσιαστικά ξεκινά την προσεχή Κυριακή (04/08) με τη διεκδίκηση του Community Shield μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ.

Την ίδια στιγμή η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) έχοντας κατά νου, όχι μόνο τους προβληματισμούς των μάνατζερ των «κόκκινων» και των «πολιτών», αλλά εν γένει το βεβαρυμένο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα ζητούσε αλλαγές στο αγωνιστικό καλεντάρι, γιατί όπως αναφέρει «η υγεία των παικτών είναι σε κίνδυνο λόγω ψυχικής και σωματικής κόπωσης».

Μάλιστα το κύριο αίτημα της ήταν «η επιτακτική αποχή από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για έναν μήνα την περίοδο που δεν υπάρχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις»!

Αίτημα που δύσκολα θα υλοποιηθεί, πάντως, την στιγμή που οι μεγάλες συνομοσπονδίες (FIFA, UEFA) σχεδιάζουν νέες διοργανώσεις, με ολοένα περισσότερα ματς (και συνεπώς κύκλο εργασιών...) και οι κορυφαίοι σύλλογοι γυρίζουν την υφήλιο προς άγραν φιλικών (και χρημάτων)...

Οι 78 αγώνες του Σον και τα 110.000χλμ!

Κι όλα αυτά ενώ είναι ενδεικτικά τα στοιχεία που παρουσίασε η FIFPro από μελέτη («Στο όριο» η ονομασία της) 16 περιπτώσεων ποδοσφαιριστών του κορυφαίου επιπέδου οι οποίοι έπαιξαν περίπου 80 ματς (!) και ταξίδεψαν έως και... 110.000 χλμ. την περσινή σεζόν!

Μερικοί από τους παίκτες που εξετάστηκαν ήταν ο Σον της Τότεναμ (έπαιξε 78 αγώνες), και το δίδυμο της Λίβερπουλ, Μανέ (ταξίδεψε 100.000 χλμ!) και Άλισον Μπέκερ.

Στην ίδια αναφορά φιλοξενούνται δηλώσεις του αρχηγού της Γιουβέντους, Τζιόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «οι παίκτες πρέπει να προστατευθούν», ενώ ο Βενσάν Κομπανί (παίκτης - προπονητής της Άντερλεχτ, πια...) μιλά για «υποχρεωτικά διαστήματα ξεκούρασης μέσα στην σεζόν».

Ακούει κανείς;