Τα ανοιχτά «μέτωπα» της Γιουνάιτεντ και ο χρόνος που πιέζει

Οι θέσεις στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ζητά ενίσχυση ο Σόλσκιερ, πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου στις 8 Αυγούστου

Τα ανοιχτά «μέτωπα» της Γιουνάιτεντ και ο χρόνος που πιέζει

Την τελευταία στιγμή άφησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις σημαντικές μεταγραφές της για την ενίσχυση του ρόστερ της και τώρα… τρέχει να προλάβει! Τόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» όσο και οι υπόλοιπες ομάδες του Νησιού έχουν περιθώριο ως τις 8 Αυγούστου για να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους στο μεταγραφικό «παζάρι». Στην Γιουνάιτεντ, ωστόσο, τα ανοιχτά «μέτωπα» είναι πολλά και κανείς δεν γνωρίζει αν θα προλάβουν τελικά να πετύχουν τους στόχους τους και να πάρουν τους παίκτες που επιθυμούν ή αν θα μείνουν τελικά με την… όρεξη!

Μπορεί τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον να έχει στραφεί στην ανταλλαγή που «ψήνεται» με την Γιουβέντους για τους Ρομέλου Λουκάκου και Πάουλο Ντιμπάλα, ωστόσο, στους «κόκκινους διαβόλους» η ενίσχυση της επίθεσης δεν ήταν στις πρώτες θέσεις της λίστας της. Απλώς, προέκυψε στην πορεία…

Πρόθεση του Σόλσκιερ ήταν πρωτίστως να εντάξει στο ρόστερ της ομάδας του έναν νέο κεντρικό αμυντικό, όπως επίσης και έναν παίκτη για την μεσαία γραμμή και μέσα στις επόμενες 8 μέρες η Γιουνάιτεντ καλείται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ολοκληρώσει το ρόστερ της.

Για την θέση του στόπερ πρώτος στόχος παραμένει πάντα ο Χάρι Μαγκουάιρ της Λέστερ και η εξέλιξη με τον τραυματισμό του Ερίκ Μπαϊγί, που θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατό του και θα μείνει εκτός δράσης για 4 με 5 μήνες, υποχρεώνει πλέον τους «κόκκινους διαβόλους» να επισπεύσουν τις διαδικασίες για έναν κεντρικό αμυντικό.

Όσον αφορά τα χαφ, στο στόχαστρο βρίσκονται οι Μπρούνο Φερνάντες και Σον Λόνγκσταφ από Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Νιουκάστλ αντίστοιχα, αλλά λόγω των εξελίξεων με τον Ντιμπάλα ίσως χρειαστεί τελικά η Μάντσεστερ να πορευτεί με τους μέσους που έχει ήδη στο δυναμικό της. Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από τον Αργεντινό επιθετικό και το αν θα δεχτεί να μετακομίσει στο «Ολντ Τράφορντ».

Η αλλαγή πολιτικής στις μεταγραφές

Σε αντίθεση άλλες μεταγραφικές περιόδους, από το εφετινό καλοκαίρι η Γιουνάιτεντ έχει αλλάξει πλέον στρατηγική όσον αφορά την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της. Έχοντας «καεί» στο παρελθόν από μεταγραφές μεγάλων ονομάτων, τύπου Ντι Μαρία, Μκχιταριάν, Φαλκάο και εσχάτως του Αλέξις Σάντσες, για τους οποίους δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια και εκ του αποτελέσματος δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες, πλέον στην Γιουνάιτεντ άλλαξαν… ρότα!

Ο Σόλσκιερ θέλει να επενδύσει σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες με κίνητρο για να δείξουν την αξία τους και ήδη το έχει πράξει με τις αποκτήσεις των Ντάνιελ Τζέιμς και Άαρον Γουάν Μπισάκα. Σημειώνεται πως ακόμα και ο Ντιμπάλα είναι μόλις 25 χρόνων, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη «φτιάξει» το όνομά του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Παράλληλα, στην Μάντσεστερ αρχίζουν και πάλι να ρίχνουν το βάρος στις ακαδημίες, έτσι ώστε να προωθήσουν στην πρώτη ομάδα νέους ταλαντούχους παίκτες, όπως συνήθιζε να κάνει στο παρελθόν ο σύλλογος υπό την καθοδήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Αυτό που μένει να φανεί, ωστόσο, είναι αν το μοντέλο με τους νεαρούς παίκτες που προσπαθεί να προωθήσει από φέτος στην Γιουνάιτεντ ο Σόλσκιερ θα αποφέρει και «καρπούς» όσον αφορά την διεκδίκηση τίτλων ή αν θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να πετύχει τον στόχο του και να φτάσει η ομάδα στην κατάκτηση τροπαίων.