Λίβερπουλ κι Ολλανδία με 30% πιθανότητες για το βραβείο «Τhe Best»!

H λίστα με τους 10 υποψήφιους για τη διάκριση του καλύτερου παίκτη της χρονιάς ανακοινώθηκε από την FIFA και περιλαμβάνει 3 παίκτες των κατόχων του Champions League ισάριθμους διεθνείς με τους «οράνιε»!

Λίβερπουλ κι Ολλανδία με 30% πιθανότητες για το βραβείο «Τhe Best»!

Παρότι μένει ακόμη, αγωνιστικά, το ήμισυ του 2019 η FIFA ανακοίνωσε τους υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς. Άλλωστε οι βασικότεροι τίτλοι του ημερολογιακού έτους έχουν κριθεί σε επίπεδο τόσο διασυλλογικό, όσο και διεθνές.

Στη λίστα των 10 υποψηφίων φιγουράρουν, φυσικά, οι «συνήθεις ύποπτοι» Κριστιάνο Ρονάλντο (2 φορές νικητής και περσινός 2ος) και Λέο Μέσι (2 φορές δεύτερος).

Από τους υπόλοιπους 8 ξεχωρίζει η παρουσία των Φρένκι Ντε Γιονγκ και Ματέις Ντε Λιχτ που εξαργύρωσαν την περσινή εκπληκτική πορεία του Άγιαξ (νταμπλ και παρουσία μετά από 22 χρόνια στα ημιτελικά του Champions League) με ηχηρές μεταγραφές, σε Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, αντίστοιχα.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην Λίβερπουλ που, κατακτώντας το Champions League είναι η μόνη ομάδα με 3 υποψηφίους στη 10αδα!
Τους Μοχάμεντ Σαλάχ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Σαντιό Μανέ! Τρεις εκπροσώπους έχει κι η Ολλανδία. Τους Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ.

Αναλυτικά η λίστα των υποψηφίων: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/ Γιουβέντους), Φρένκι Ντε Γιονγκ (Ολλανδία/ Μπαρτσελόνα), Ματέις Ντε Λιχτ (Ολλανδία/ Γιουβέντους), Εντέν Αζάρ (Βέλγιο/ Ρεάλ Μαδρίτης), Χάρι Κέιν (Αγγλία/ Τότεναμ), Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη/ Λίβερπουλ), Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία/ Παρί Σεν Ζερμέν), Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/ Μπαρτσελόνα), Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος/ Λίβερπουλ), Βέρτζιλ Φαν Ντάικ (Ολλανδία /Λίβερπουλ)

«Απουσιάζουν» Μόντριτς, Νέιμαρ και Γκριεζμάν!

Στα αξιοσημείωτα πως από τους υποψηφίους λείπει ο, περσινός θριαμβευτής, Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης, διεθνής μέσος, που κατέκτησε και την «Χρυσή Μπάλα»... πλήρωσε την κάκιστη χρονιά, δίχως τίτλους, της Ρεάλ Μαδρίτης και τον αποκλεισμό της Εθνικής του από τα τελικά του Νations League... Άλλες ηχηρές απουσίες είναι εκείνες των Νέιμαρ και Αντουάν Γκριεζμάν.