Δικαιώθηκε η Φενέρμπαχτσέ για το πρωτάθλημα του 2011

Το «CAS» δικαίωσε την Φενέρμπαχτσέ και δεν της αφαιρέθηκε ο τίτλος της πρωταθλήτριας το 2011, όταν κατηγορήθηκε για χειραγώγηση αγώνων.

Δικαιώθηκε η Φενέρμπαχτσέ για το πρωτάθλημα του 2011

Έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν οκτώ ολόκληρα χρόνια η Φενέρμπαχτσέ δικαιώθηκε μέσω του «CAS» για το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει την περίοδο 2010-2011 στην Τουρκία.

Εκείνη την σεζόν ο σύλλογος είχε πάρει τον τίτλο στην διαφορά τερμάτων με την Τραμπζονσπόρ, έπειτα από την ισοβαθμία των δύο συλλόγων στους 82 πόντους. Στην συνέχεια, όμως, ξέσπασε σκάνδαλο στην γειτονική χώρα για χειραγώγηση αγώνων από την «Φενέρ» και η ομάδα της Τραπεζούντας κατέθεσε προσφυγή ζητώντας να πάρει αυτή το τρόπαιο.

Η Φενέρμπαχτσέ τιμωρήθηκε από την UEFA με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια και την θέση της στους ομίλους του Champions League πήρε η Τραμπζονσπόρ.

Εκ του αποτελέσματος, η υπόθεση οδηγήθηκε στο «CAS», το οποίο αποφάσισε πλέον πως δεν υπάρχει πρόβλεψη από την FIFA που να αναφέρει ότι το πρωτάθλημα πηγαίνει στην δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα αν αφαιρεθεί από την πρωτοπόρο της κατάταξης λόγω χειραγώγησης αγώνων.

Ως εκ τούτου, η Φενέρμπαχτσέ διατήρησε τον τίτλο της και συνεχίζει να μετράει 19 τρόπαια στην διοργάνωση, ενώ αντίθετα η προσπάθεια της Τραμπζονσπόρ δεν είχε αποτέλεσμα.