Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Στην Μπόκα λόγω... καρδιάς!

Ο 36χρονος Ιταλός προτίμησε να υλοποιήσει το όνειρο του αγωνιζόμενος στους «χενέισες», από τα πολλαπλάσια χρήματα που του έδιναν ομάδες της πατρίδας του, για να μην «προδώσει» την, αγαπημένη του, Ρόμα

Ντανιέλε Ντε Ρόσι: Στην Μπόκα λόγω... καρδιάς!

Ιούνιος του 2017. Tο Ιταλικό, ποδοσφαιρικό, περιοδικό «Undici» φιλοξενούσε συνέντευξη του Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Ο, τότε, αρχηγός της Ρόμα, βγάζει την είδηση: «Όνειρο μου είναι να παίξω στην Μπόκα Τζούνιορς. Ν’ αγωνιστώ κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ στο «Μπομπονέρα»! Το ωραιότερο γήπεδο του κόσμου. Το ερωτεύτηκα από μικρός, λόγω των πανηγυρισμών στα γκολ! Είναι κάτι που λείπει από την καριέρα μου...»

Τότε είχε προσθέσει «Μου λείπει, επίσης, ένας τελικός Champions League κι ένα «κλάσικο» Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μπορούσα να τα’ χα, αν είχα κάνει διαφορετικές επιλογές...».

Ωστόσο με την τελευταία του, χρονικά, επιλογή υλοποίησε ένα από τα ποδοσφαιρικά του όνειρα, έστω στα 36 του!

Τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς, μια φορά, την έβαλε, φωτογραφήθηκε, φορώντας την, μπροστά από τη θρυλική θύρα των φανατικών («12»), όχι ως ...τουρίστας, αλλά ως παίκτης των «χενέισες» και την 1η Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει, ως παίκτης της λαοφιλέστερης Αργεντίνικης ομάδας, στο πρώτο του «Superclasico», κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο, τους «εκατομμυριούχους» του Μπουένος Άιρες!

Όλα αυτά χωρίς ο ίδιος να γίνει, από αυτή του την επιλογή καριέρας, εκατομμυριούχος!

500.000 ευρώ... μόνο θα παρεί ο πρώην «καπιτάνο» των «τζιαλορόσι» για ετήσιο συμβόλαιο. Ωστόσο διατήρησε οψιόν να φύγει, Δεκέμβριο, ή Μάρτη, σε περίπτωση πρότασης από Ιταλία μεριά. Για την ακρίβεια, από Ρόμα μεριά. Γιατί από την πατρίδα του είχε προτάσεις και μάλιστα με πολλαπλάσιες, ετήσιες, απολαβές από των Αργεντίνων...

«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου»...

Ωστόσο εκείνος προτίμησε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου»: να υλοποίησει το ποδοσφαιρικό του όνειρο και να μην «προδώσει» τους φίλους της Ρόμα, που ξεσήκωσαν... επανάσταση, πληροφορούμενοι ότι η διοίκηση της ομάδας τους, μ’ επικεφαλής τον Ιταλοαμερικανό Τζέιμς Παλότα, δεν ανανέωσε την συνεργασία με τον εμβληματικό μέσο.

Ο Ντε Ρόσι που, από το 2000 στα τμήματα υποδομής και από την επόμενη σεζόν στην πρώτη ομάδα, αγωνίστηκε σαν... μονομάχος για τους «Ρωμαίους», φανταζόταν πως θα έγραφε τη λέξη «τέλος» στην καριέρα του όπως εκείνος, από τον οποίο «κληρονόμησε» το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο ποδοσφαιρικός «διόσκουρος» κι αδερφικός του φίλος , Φραντσέσκο Τότι.
Συνδέοντας το όνομα του με μια μόνο ομάδα...

Άλλες, όμως, ήταν αι βουλαί των διοικούντων κι ο Ντε Ρόσι (των 63 γκολ σε 616 ματς) βρέθηκε εκτός «τζιαλορόσι».
Ωστόσο, ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στα πάτρια, μετακομίζοντας στην Φλωρεντία, που απέχει μόλις 276 χλμ. από το σπίτι του, ή στην Μπολόνια (των 381 χλμ. απόστασης), επιχειρώντας ν’ αποδείξει αγωνιζόμενος σε Φιορεντίνα, ή «ροσομπλού» ότι οι ιθύνοντες της Ρόμα λάθεψαν, προτίμησε την πρόταση της Μπόκα, παρότι μικρότερη οικονομικά.

Έτσι, αφενός, απέφυγε την άβολη κατάσταση να αντιπαρατεθεί στο ποδοσφαιρικό του παρελθόν, «τραυματίζοντας», ενδεχομένως, μια 19ετή σχέση ζωής, που δεν σταματά λόγω κάποιων ...περαστικών από τη διοίκηση της Ρόμα.


Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως όταν αποχώρησουν οι νυν διοικούντες τόσο ο Ντε Ρόσι, όσο κι ο Τότι - που επίσης έφυγε λίγες μέρες μετά τον επιστήθιο φίλο του, κατηγορώντας τον Παλότα για περιθωριοποίηση του – θα επανέλθουν στους «Ρωμαίους».

Αφετέρου ο Ντε Ρόσι, προτίμησε να μην λειτουργήσει με γνώμονα την... πίκα και τον πληγωμένο εγωισμό, αλλά με την καρδιά και «πυξίδα» τα όνειρα του!

Άλλοι 36χρονοι θα προτιμούσαν κάτι πιο... ήσυχο, λιγότερο απαιτητικό κι έντονο, που να προϊδεάζει ποδοσφαιρική... σύνταξη.

Προφανώς ο Ντε Ρόσι είχε την οικονική άνεση να το κάνει, αλλά πόσοι στην θέση του, με ίδιους και παχυλότερους τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν θα είχαν ακολουθήσει τον άλλο δρόμο;

Ο Μπουρντίσο κι ο Μαραντόνα

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του έπαιξε κι ο Νικολάς Μπουρντίσο. Πρώην συμπαίκτης του στην Ρόμα (2009-2014) και νυν αθλητικός διευθυντής της Μπόκα. Που του επιβεβαίωσε όσα ήξερε: «Έζησα 20 χρόνια σ’ ένα περιβάλλον που ζούσε 24 ωρές τη μέρα για την μπάλα. Διάλεξα να έρθω κάπου όπου το ποδόσφαιρο το αντιλαμβάνονται μ’ ακόμη πιο τρελό τρόπο!» είπε στην παρουσίαση του...

Κάτι που συνειδητοποίησε, από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, ο 12ο γεννημένος στην Ευρώπη παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της Μπόκα!


Μέχρι κι ο Ντιέγκο Μαραντόνα, το άγαλμα του οποίου ατένισε, μπαίνοντας στο «Μπομπονέρα», τον καλωσόρισε, λέγοντας: «Το να φοράς την φανέλα της Μπόκα είναι όπως το θαύμα του Σαν Τζενάρο (σ. πολιούχου της Νάπολι)»!