Η Νάπολι του Μανωλά φιλοδώρησε με τρία γκολ τη Λίβερπουλ (Highlights)!

Με τον Έλληνα, διεθνή, αμυντικό βασικό και τον Ινσίνιε μεγάλο πρωταγωνιστή (1 γκολ, 1 ασίστ) οι «παρτενοπέι» επικράτησαν στο Εδιμβούργο των «κόκκινων» 3-0 σε φιλική αναμέτρηση.

Η Νάπολι του Μανωλά φιλοδώρησε με τρία γκολ τη Λίβερπουλ (Highlights)!

Άλλη μια ήττα - την τρίτη στα τέσσερα τελευταία φιλικά - κατέγραψε η, προερχόμενη από ισοπαλία (2-2) με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Λίβερπουλ. Η κάτοχος του Champions League ηττήθηκε, στο Εδιμβούργο, από τη Νάπολι με σκορ 3-0.

Για τους «παρτενοπέι» ήταν βασικός, για ένα ακόμη ματς, ο νεαποκτηθείς Κώστας Μανωλάς (σ. έπαιξε το πρώτο 45λεπτο), αλλά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λορέντσο Ινσίνιε σκοράροντας άπαξ, αλλά συμμετέχοντας σ' όλα τα τέρματα της ομάδας του!

Όσο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δίχως τους διεθνείς που έχουν ακόμη άδεια λόγω Κόπα Άφρικα (Σαλάχ και Μανέ) και Κόπα Αμέρικα (Φιρμίνο και Άλισον) έδειξε επηρεασμένη.

Από την άλλη οι Ιταλοί, του Κάρλο Αντσελότι, παρότι για τους ίδιους λόγους τους έλειπαν οι Καλιντού Κουλιμπαλί, Άλαν και Οσπίνα κατάφεραν να... μακιγιάρουν τις απουσίες τους.

Οι Ναπολιτάνοι προηγήθηκαν με πλασέ εκτός περιοχής του Ινσίνιε (17'), μετά από κλέψιμο του Ντι Λορέντσο, επί του Οριγκί και συνεργασία των παικτών του «Καρλέτο».

Έντεκα λεπτά μετά ο Μίλικ διπλασίασε τα τέρματα τους, μετά από, παράλληλη, σέντρα του Ινσίνιε, από αριστερά, νικώντας τον Μινιολέ στο πρώτο δοκάρι.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο νεοεισελθών Γιουνές, μετά από νέα προσπάθεια του Ινσίνιε από αριστερά, παίρνοντας το «ριμπάουντ» της απόκρουσης του γκολκίπερ της Λίβερπουλ στο σουτ του Ιταλού.

Έτσι η ομάδα του Ιταλικού Νότου πήρε μια, άτυπη, ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό της από την μετέπειτα θριαμβεύτρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν έπαιξε ο Καρνέζης, ντεμπούτο για Χάρβεϊ Έλιοτ!

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Αντσελότι, ο Ορέστης Καρνέζης, μένοντας στον πάγκο, ενώ ντεμπουτάρισε στους Άγγλους ο 16χρονος, Χάρβεϊ Έλιοτ, η απόκτησή του οποίου, από τη Φούλαμ, ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν το ματς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (73' Γκόμε), Μάτιπ (62' Λόβρεν), Φαν Ντάικ (79' Φαν ντερ Μπέρχ), Ρόμπερτσον (74' Χούβερ), Μίλνερ (79' Έλιοτ), Φαμπίνιο (79' Ντάνκαν), Χέντερσον (62' Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ (79' Λιούις), Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (62' Γουίλσον), Οριγκί (62' Μπρούστερ).

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντσο (61' Χίσαϊ), Μανωλάς (46' Κίρικες), Μακσίμοβιτς (61' Λουπέρτο), Μάριο Ρουί (46' Γκουλάμ), Καγιεχόν, Ζελίνσκι, Ινσίνιε, Βέρντι (61' Γκαετάνο), Μέρτενς (46' Γιουνές), Μίλικ (74' Τουτίνο).