Ξέμεινε από γκολ η Ίντερ...

Η «επιχείρηση- επιστροφή» των «νερατζούρι» στο Τσάμπιονς Λιγκ τίθεται εν αμφιβόλω λόγω επιθετικής αφλογιστίας εδώ και τρεις αγωνιστικές.

Ξέμεινε από γκολ η Ίντερ...

Σήμερα το βράδυ (21.45 ώρα Ελλάδος) η Ίντερ υποδέχεται την Κάλιαρι στο εναρκτήριο ματς της 33ης αγωνιστικής τους Καμπιονάτο. Αναμέτρηση όπου η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι στοχεύει στη επιστροφή στις νίκες αφού προηγήθηκαν 0-0, με την Μίλαν, στο «ντέρμπι ντελα Μαντονίνα», ήττα στο Τορίνο (1-0), κόντρα στην «γκρανάτα» (του πρώην τεχνικού της Βάλτερ Ματσάρι) και μια ακόμη «λευκή» ισοπαλία – 6η φετινή- το Σάββατο, στο Μπέργκαμο, με την Αταλάντα.

Έτσι, με συγκομιδή μόλις δύο πόντων στα προαναφερθέντα ματς, εκπαραθυρώθηκε από την πρώτη τετράδα, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού την πέρασαν οι δύο ομάδες της Ρώμης (Ρόμα, Λάτσιο), έχοντας έναν πόντο περισσότερο.

Μάλιστα οι «νερατζούρι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν ούτε ότι οι «πρωτευουσιάνες» είχαν το μεταξύ τους ντέρμπι, την περασμένη Κυριακή κι η βαθμολογική απώλεια κάποιας (ή και των δύο, όπως συνέβη τελικά, ελέω του 0-0) ήταν δεδομένη.

Πως να τα καταφέρουν, όμως, όταν έχει ενσκήψει τέτοια επιθετική αφλογιστία; Η οποία είχε ν’ απαντηθεί 6 χρόνια! Δεν είναι μόνο τα προαναφερθέντα 3 ενενηντάλεπτα.

Είναι ένα ακόμη ημίχρονο, ουσιαστικά, κόντρα στην (προτελευταία) Ελλάς Βερόνα, στο τελευταίο ματς που οι Λομβαρδοί βρήκαν δίχτυα, αφού το 3-0 έγινε στο 48’, από τον Ικάρντι...

Ήτοι 7 ημίχρονα χωρίς γκολ. Ή αν θέλετε 312 λεπτά...

Για ομάδα πρωταθλητισμού (πάρα) πολλά.

Αλλά το ότι η 5η Ίντερ δεν..σκίζει, επιθετικά, φαίνεται στην συνολική της συγκομιδή τερμάτων. 50 γκολ, από τις ομάδες που προπορευόνται, έχει μόνο η Ρόμα (κι η 9η Σαμπντόρια). Η Νάπολι έχει 66, η Λάτσιο 75 κι η πρωτοπόρος Γιουβέντους 77.

Συνεπώς τίποτα το εξαιρετικό, που να συνάδει με τις φιλοδοξίες ομάδας που (θέλει να) κάνει πρωταθλητισμό.

Η «εξάρτηση» από Ικάρντι (κυρίως) και Πέρισιτς!

Ωστόσο εξήγηση για το επιθετικό «μπλακ άουτ» των τριών τελευταίων αγωνιστικών υπάρχει και έχει...ονοματεπώνυμα! Μάυρο Ικάρντι και Ιβάν Πέρισιτς...

Οι δύο τους πέτυχαν και τα 8 τελευταία γκολ που σημείωσε η Ίντερ στα ματς με Σαμπντόρια (5-0, στην Γένοβα) και Ελλάς Βερόνα (3-0, στο «Μεάτσα»).
Έξι ο Αργεντινός, που σκόραρε «καρέ» κόντρα στους «μπλουτσερκιάτι» κι άλλα δύο με τους Βερονέζους. Ο αρχηγός της Ίντερ έχει συνολικά 24 (τα μισά, παρά ένα, από τα 50 της ομάδας του δηλαδή!), όντας δεύτερος σκόρερ του Καμπιονάτο (πίσω μόνο από τον Ιμόμπιλε).

Τα άλλα δύο ήταν του Βαλκάνιου. Τα πρώτα του μετά από 3,5 μήνες, που τον έφεραν στα 9 συνολικά.
Ομού 33. Δηλαδή τα 2/3 των τερμάτων των «νερατζούρι», που πριν τους δύο προαναφερθέντες αγώνες είχαν φέρει, εντός έδρας, 0-0 με την Νάπολι. Ίδιο αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Μιλάνου, όπου ο Ικάρντι είχε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες και στο Μπέργκαμο, με τον Πέρισιτς να’χει διπλάσιες.

Και το συμπέρασμα της επιθετικής εξάρτησης της Ίντερ από τους δύο παίκτες αβίαστο, όπως κι ότι, όταν εκείνοι δεν σκοράρουν, πρακτικά ,οι «νερατζούρι» δεν βρίσκουν δίχτυα!

Συνεπώς οι αντίπαλοι τους επικεντρώνουν την προσοχή τους σ’ αυτούς, ενόσω ο Σπαλέτι ψάχνει να σώσει τη χρονιά δίχως επιθετικό πλουραλισμό...