Θαυμαστής του Γιάγια Τουρέ ο Αμαντού Ντιαβαρά της Ρόμα!


Ο νεαποκτηθείς άσος των «τζιαλορόσι» δήλωσε ότι έχει για ίνδαλμα τον Ιβοριανό πρώην μέσο του Ολυμπιακού!

 Θαυμαστής του Γιάγια Τουρέ ο Αμαντού Ντιαβαρά της Ρόμα!

Ο Γιάγια Τουρέ πλέον είναι κάτοικος Κίνας, αφού, στα 36 του, αποφάσισε ν' αποδεχθεί την πρόταση της Κινγκντάο Χουανγκάι και ν' αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, αλλά ο αντίχτυπος του στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα παραμένει ακόμη μεγάλος.

Τόσο που, κατά την επίσημη παρουσίαση του, από την Ρόμα (σ. τον απέκτησε με 5 ετές συμβόλαιο), ο Αμαντού Ντιαβαρά κατονόμασε τον Ιβοριανό, πρώην παίκτη του Ολυμπιακού (καθώς και των Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι) ως το ίνδαλμα του!

«Το ποδοσφαιρικό μου είδωλο; Ο Γιάγια Τουρέ. Δεν είναι εύκολο να γίνω όπως εκείνος αφού πραγματικά ήταν πολύ σπουδαίος. Εγώ είμαι ακόμη νέος και πρέπει να δουλέψω πολύ για να φτάσω στο δικό του επίπεδο».

Ο διεθνής μέσος από την Γουινέα, που αποκτήθηκε από τους «τζιαλορόσι», αντί 21 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο της μετακίνησης του Κώστα Μανωλά, χαρακτήρισε, επιπρόσθετα, εαυτόν τυχερό που κατέληξε στην ομάδα της «Αιώνια Πόλης»: «Για μένα είναι μεγάλη τύχη που είμαι εδώ. Απαρνήθηκα μέρος των διακοπών μου για να γυρίσω γρηγορότερα. Δεν έβλεπα την ώρα να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και τον προπονητή μου. Θέλω να είμαι πανέτοιμος πριν την έναρξη της σεζόν...»