Τέλος από το Μαρόκο ο Ερβέ Ρενάρ

O 50χρονος, Γάλλος, τεχνικός παραιτήθηκε από την θέση του εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματης της Αφρικανικής χώρας, μετά την αποτυχία στο πρόσφατο Κόπα Άφρικα.

 Τέλος από το Μαρόκο ο Ερβέ Ρενάρ

Δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνική Μαρόκου ο Ερβέ Ρενάρ. Ο 50χρονος Γάλλος παραιτήθηκε από την Π.Ο. της αφρικανικής χώρας, λίγες μέρες μετά την ανεπιτυχή πορεία των «λιονταριών του Άτλαντα», στην 32η «έκδοση» του Copa Africa, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Ρενάρ, που ήταν εκλέκτορας του, Βορειοαφρικάνικου, αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, από το 2016, όταν είχε... εξαργυρώσει την κατάκτηση δύο Copa Africa με τις Ζάμπια (2012) και Ακτή Ελεφαντοστού (2015), όχι μόνο δεν κατάφερε να οδηγήσει το Μαρόκο στον δεύτερο τίτλο του στο θεσμό (και πρώτον από το 1976...), αλλά είδε την ομάδα του - από τα θεωρητικά φαβορί της διοργάνωσης - ν' αποκλείεται στους «16» από εκείνη του Μπενίν στα πέναλτι.

Το αποτέλεσμα - εκτός το να περάσει στην 8αδα μια ομάδα που, σε 14 αγώνες σε τελική φάση του Copa Africa, δεν έχει καταφέρει να πετύχει νίκη! - ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία αποδόμησης του, που οδήγησε στη χθεσινή παραίτηση του.

Ειλημμένη απόφαση πριν το τουρνουά...

Στην πρώτη του τοποθέτηση, μετά την ανακοίνωση της αποπομπής του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάντως αρνήθηκε ότι η παραίτηση του είχε σχέση με την απογοητευτική πορεία της ομάδας: «Είναι η στιγμή για μένα να ολοκληρώσω ένα μακρύ και όμορφο κεφάλαιο της ζωής μου».

Για να συμπληρώσει ότι διακατέχεται «από συγκίνηση και λύπη, που οδήγησαν στην αναπόφευκτη απόφαση, που πάρθηκε πριν το Κόπα Άφρικα. Την πήρα μετά από προσεχτική σκέψη και γι' αυτό είναι αμετάκλητη».

Πάντως παραδέχθηκε ότι δεν ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Αίγυπτο: «Περιμέναμε να πάμε καλύτερα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πραγματοποιεί τις πιο απίθανες προσδοκίες όπως το ότι κάναμε 3 νίκες σ' ισάριθμα ματς ομίλου για πρώτη φορά στα ποδοσφαιρικά χρονικά του Μαρόκο και μετά σε προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα...»

Ο Ρενάρ ανέλαβε το Μαρόκο στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA και το αφήνει στην 47. Οδήγησε τα «λιοντάρια του Άτλαντα» σε δύο Copa Africa και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Το πρώτο, για τους Μαροκινούς, μετά από 20 χρόνια.