Φιλική νίκη της Ντόρτμουντ επί της Λίβερπουλ (3-2) (vid)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε 3-2 της Λίβερπουλ σε φιλικό προετοιμασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Φιλική νίκη της Ντόρτμουντ επί της Λίβερπουλ (3-2) (vid)

Τη νίκη σε βάρος της Λίβερπουλ πανηγύρισε η Μπορούσια Ντόρτμουντ σε φιλικό προετοιμασίας των δύο ομάδων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι Βεστφαλοί επιβλήθηκαν 3-2 των «κόκκινων» στην Ιντιάνα, σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τις αδυναμίες των παικτών τους και να δουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους.

Η Ντόρτμουντ, που παρατάχθηκε με τα μεγάλα της «αστέρια» στο βασικό σχήμα σε αντίθεση με την Λίβερπουλ που ξεκίνησε με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, άνοιξε το σκορ από το τρίτο μόλις λεπτό με το τέρμα που σημείωσε ο Πάκο Αλκάθερ. Στο 35’ όμως η αγγλική ομάδα έφτασε στην ισοφάριση, με τον Χάρι Γουίλσον να σκοράρει για πρώτη φορά με τα «κόκκινα», έχοντας επιστρέψει από τον δανεισμό του από την Ντέρμπι.

Στην επανάληψη και οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές και στο 53’ η γερμανική ομάδα πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Τόμας Ντιλέινι (2-1), ενώ έξι λεπτά αργότερα (59’) έφτασε και σε ένα τρίτο τέρμα, με τον Λάρσον να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Ως το φινάλε το μόνο που κατάφεραν οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν να μειώσουν στο 75’ σε 3-2 με πέναλτι του Μπρούστερ.

Όταν ρωτήθηκε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, για την εμφάνιση των παικτών του στο φιλικό κόντρα στην πρώην ομάδα του, είπε: «Φαίνεται ότι η Ντόρτμουντ είναι ένα βήμα πιο έτοιμη σε σύγκριση με μας, ωστόσο υπήρχαν θετικά στοιχεία και για μας. Ο τρόπος με τον οποίο δεχτήκαμε τα γκολ ήταν θέμα κακής οργάνωσης στην άμυνα, αλλά είναι δύσκολο να είμαστε έτοιμη σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας που βρισκόμαστε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έμαθα κάτι καινούργιο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Είχε πολλή ζέστη. Δεν βλέπω πάντα αυτά που θέλω σε ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, αλλά πάντα υπάρχει λόγος που γίνονται αυτά τα ματς. Δεν πετάω στα σύννεφα με την εμφάνισή μας, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν».

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κλάιν (60’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ματίπ (60’ Φαν Ντάικ), Γκόμεζ (60’ Λόβρεν), Λαρουσί (60’ Ρόμπερτσον), Φαμπίνιο (60’ Χέντερσον), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (60’ Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ (60’ Λιούις), Γουίλσον (60’ Τζόουνς), Κεντ (60’ Γούντμπερν), Οριγκί (60’ Μπρούστερ)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτζ, Πίστσεκ (46’ Μόρεϊ), Τοπράκ (46’ Μπαλέρντι), Χούμελς (80’ Φεράι), Γκερέιρο (46’ Σουλτζ), Σάντσο (46’ Τοργκάν Αζάρ), Βάιγκλ (46’ Βιτσέλ), Μπραντ (46’ Λάρσεν), Ρέινα (46’ Βολφ), Γκέτσε (46’ Ρόις), Αλκάθερ (46’ Ντιλέινι).

Δείτε τα γκολ από το φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων: