Ο «τυφώνας» Πεπ σαρώνει τα πάντα...

Δέκα σεζόν, 23 τίτλοι. Τη συνεχόμενη άνοδό του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο συνεχίζει να πιστοποιεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

 

Ο «τυφώνας» Πεπ σαρώνει τα πάντα...

Ο προπονητής της Μάντεστερ Σίτι έχει καταφέρει στα λίγα χρόνια της προπονητικής του καριέρας να πετύχει πράγματα που άλλοι συνάδελφοί του ονειρεύονταν επί σειρά ετών, όμως ακόμα βρίσκονται στον... ύπνο!

Ο κόουτς των «πολιτών» έχει καταφέρει να πάρει πρωτάθλημα στην Ισπανία, τη Γερμανία και την Αγγλία, όπου μάλιστα έγινε και ο πρώτος Ισπανός που καταφέρνει να οδηγήσει ομάδα της Premier League στην κορυφή.

Για να καταλάβετε πόσο σπουδαία είναι η μέχρι τώρα πορεία του αρκεί να σας παραθέσουμε το παρακάτω στοιχείο: Στις δέκα σεζόν που προπονεί ομάδες, μετράει ήδη 23 τίτλους!

Ξεκίνησε να προπονεί τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα και το 2008 ο Χουάν Λαπόρτα του έδωσε την ευκαιρία να αντικαταστήσει τον Φρανκ Ράικαρντ ως πρώτος προπονητής της ομάδας. Ήταν η ημέρα που μια αμπρή καριέρα άρχιζε την πορεία της και αν κρίνουμε από τη συνέχεια, δεν το έκανε καθόλου δειλά! Την πρώτη του σεζόν κέρδισε το τρεμπλ: Πρωτάθλημα Ισπανίας, Κύπελλο Ισπανίας και Champions League συνδέοντας το όνομά του με αυτό του μικρότερου σε ηλικία προπονητή που ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Τελικά μέχρι τη σεζόν 2012 όπου και άφησε την αγαπημένη του Μπάρτσα για την Μπάγερν Μονάχου πήρε με τους «μπλαουγκράνα» συνολικά τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, τρία ισπανικά Σούπερ Καπ, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, δύο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τους Βαυαυρούς μπορεί να μην έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Champions League, κατάφερε όμως να «καθαρίσει» τον τίτλο του πρωταθλητή πριν τα Χριστούγεννα, επίτευγμα που έκανε τους γερμανούς φιλάθλους να τρίβουν τα μάτια τους. Συνολικός απολογισμός του Γκουαρντιόλα με την Μπάγερν Μονάχου: Τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα.

Στη Σίτι μπορεί να μην μπήκε τόσο «ζεστός» στην πρώτη σεζόν και να μην πήρε κάποιο τίτλο, όμως φέτος κατέκτησε το Λιγκ Καπ και το πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος Ισπανός προπονητής, που παίρνει πρωτάθλημα στην Αγγλία.

Απομένει να δούμε που μπορεί να φτάσει στην πορεία του, αφού αν μη τι άλλο οι αριθμοί που διαβάσατε παραπάνω αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν προπονητή που σίγουρα θα μνημονεύεται από πολλές γενιές στο μέλλον...