Νεκρός ποδοσφαιριστής που ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Πιστόριους

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 49χρονος Μαρκ Μπάτσελορ, τον οποίο άγνωστοι πυροβόλησαν μέσα στο αυτοκίνητό του στο Γιοχάνεσμπουργκ

Νεκρός ποδοσφαιριστής που ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Πιστόριους

Στο πένθος βυθίστηκε ο ποδοσφαιρικός κόσμος στην είδηση του θανάτου του παλαίμαχου Νοτιοαφρικανού Μαρκ Μπάτσελορ, τον οποίο άγνωστοι πυροβόλησαν κοντά στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Δέχτηκε επίθεση από δύο άντρες που οδηγούσαν μία μοτοσικλέτα. Οι δράστες τον πυροβόλησαν αρκετές φορές», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε: «Πέθανε μέσα στο αυτοκίνητό του. Αυτήν την στιγμή προσπαθούμε να ερευνήσουμε ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης, ενώ οι δράστες ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί».

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Μπάτσελορ αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Ορλάντο Πάιρετς και Κάιζερ Τσιφς, με τον πρόεδρο της τελευταίας, Κάιζερ Μοτάνγκ, να αναφέρει: «Είμαι σοκαρισμένος από τον θάνατο του Μπάτσελορ. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του, τους φίλους και την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 ο Μπάτσελορ είχε καταθέσει στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ το 2013. Συγκεκριμένα, είχε πει πως ο Παραολυμπιονίκης είχε απειλήσει να του σπάσει τα πόδια, επειδή νόμιζε πως διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την πρώην σύντροφό του Πιστόριους, Σαμάνθα Τέιλορ.

Τελικά, ο Πιστόριους καταδικάστηκε το καλοκαίρι του 2016 σε έξι χρόνια φυλάκιση για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.