Το πάθημα της Μπαρτσελόνα με τον Νεϊμάρ, έγινε μάθημα για το μέλλον

Μετά τα όσα έγιναν το 2017 με την αποχώρηση του Νεϊμάρ για την Παρί, η Μπαρτσελόνα όρισε την ρήτρα αποδέσμευσης του Γκριεζμάν πιο ψηλά και από αυτήν του Μέσι

Το πάθημα της Μπαρτσελόνα με τον Νεϊμάρ, έγινε μάθημα για το μέλλον

Μία φορά την… πάτησε η Μπαρτσελόνα και από τότε το πάθημα τής έγινε μάθημα! Ο λόγος για το καλοκαίρι του 2017, όταν είδε την Παρί Σεν Ζερμέν να πληρώνει το ποσό των 222 εκατομμυρίων ευρώ που όριζε η ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ και τον Βραζιλιάνο επιθετικό να αποχωρεί από το «Καμπ Νόου» για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στους «πρωτευουσιάνους».

Από τότε οι Καταλανοί φρόντισαν να μην ξανακάνουν παρόμοιο «λάθος» και να δώσουν ανάλογη αφορμή σε οποιονδήποτε «μνηστήρα» ώστε να πάρει ένα μεγάλο τους «αστέρι». Και απόδειξη της νέας πολιτικής που υιοθετήθηκε στον σύλλογο, ήταν η ρήτρα αποδέσμευσης που ορίστηκε στο συμβόλαιο του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Γάλλος επιθετικός έχει πλέον την υψηλότερη ρήτρα στους «μπλαουγκράνα», ξεπερνώντας ακόμα κι αυτήν του Λιονέλ Μέσι, αφού οι πρωταθλητές αποφάσισαν να ορίζουν στο συμβόλαιο του παίκτη το ποσό στα 800 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που η αντίστοιχη ρήτρα του Αργεντινού «μάγου» είναι 100 εκατομμύρια μικρότερη και συγκεκριμένα 700 εκατομμύρια ευρώ!

Φυσικά, η διαφορά αυτή στο οικονομικό δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την ποδοσφαιρική αξία των δύο παικτών, αλλά καθορίστηκε με βάση την ηλικία και την χρονική διάρκεια των συμβολαίων.

Ο Μέσι διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του κι έχει συμβόλαιο με την Μπάρτσα ως το 2021, ενώ ο 28χρονος Γκριεζμάν έβαλε την υπογραφή του σε συνεργασίας με την Μπάρτσα ως το 2024.

Από κει και πέρα, την τρίτη θέση της σχετικής λίστας με την μεγαλύτερη ρήτρα στα συμβόλαια παικτών της Μπαρτσελόνα μοιράζονται οι Ζεράρ Πικέ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Σαμουέλ Ουμτιτί, Σέρχι Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα με 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τελευταίοι στην λίστα των «μπλαουγκράνα» είναι οι Κάρλες Αλενιά και Ραφίνια με 75 εκατομμύρια ευρώ.

Η 10άδα έχει μπόλικη… Ρεάλ Μαδρίτης

Φυσικά, μετά το «κάζο» που υπέστη η Ατλέτικο Μαδρίτης με την υπόθεση του Αντουάν Γκριεζμάν, που αυτό το καλοκαίρι είχε ορίσει την ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη να πέσει στα 120 εκατομμύρια από τα 200 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί η "Μπάτσα" και να αγοράσει τον Γάλλο, πλέον και οι «ροχιμπλάνκος» θα… αναθεωρήσουν για το μέλλον.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης έχουν φροντίσει να καλύψουν τα… νώτα τους προκειμένου να μην βρεθούν σε ανάλογη κατάσταση με αυτήν της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Κι αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι στην πρώτη 10άδα με τους παίκτες με τις μεγαλύτερες ρήτρες αποδέσμευσης στον κόσμο οι περισσότεροι είναι ποδοσφαιριστές των «μερένχες».

Την πρωτιά στη λίστα έχει ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ με ρήτρα 1 δις ευρώ. Ακολουθεί δεύτερος ο Γκριεζμάν με 800 εκατομμύρια και την τρίτη θέση μοιράζονται οι Λούκα Μόντριτς και Μπραχίμ Ντίας της «βασίλισσας» με 750 εκατομμύρια.

Στις υπόλοιπες θέσεις της 10άδας βρίσκονται κατά σειρά οι Βινίσιους (700 εκατομμύρια, Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρκο Ασένσιο (700 εκατομμύρια, Ρεάλ Μαδρίτης), Ίσκο (700 εκατομμύρια, Ρεάλ Μαδρίτης), Λιονέλ Μέσι (700 εκατομμύρια, Μπαρτσελόνα), Ζεράρ Πικέ (500 εκατομμύρια, Μπαρτσελόνα), Γκάρεθ Μπέιλ (500 εκατομμύρια, Ρεάλ Μαδρίτης).