Αντουάν Γκριεζμάν: Τα βίντεο του «ανάβουν φωτιές» (vid)!

Τετρακόσιες περίπου μέρες μετά την ανακοίνωση της παραμονής του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο 28χρονος, διεθνής, Γάλλος επιθετικός εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών και των δύο ομάδων..

Αντουάν Γκριεζμάν: Τα βίντεο του «ανάβουν φωτιές» (vid)!

Δεν αποτελεί είδηση πως ίδιον εκείνων που ξεπερνούν τον μέσο όρο, σε κάθε τομέα της ζωής και σε κάθε εποχή, είναι να έχουν εχθρούς και να μην περνούν απαρατήρητοι. Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο Αντουάν Γκριεζμάν θα πρέπει να κολακεύει τον εγωισμό του, αφού, σε διάστημα 13 μηνών, κατάφερε να δημιουργήσει αντιπάθειες σε μεγάλα τμήματα των οπαδών τόσο της πρώην, πια, ομάδας, του, Ατλέτικο Μαδρίτης, όσο και στης τωρινής του, της Μπαρτσελόνα!

Ο τρόπος που χειρίστηκε το μέλλον του τον περσινό Ιούνιο, όσο και το φετινό καλοκαίρι, ήταν αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενος, ξεσηκώνοντας έντονες, αντιδράσεις στους αφισιονάδος των «κολτσονέρος», αλλά και των «μπλαουγκράνα».

«Η Απόφαση»

Δύο 24ωρα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, οι φίλοι των δύο ομάδων κρατούσαν την... αναπνοή τους αφού εξέπνεε η διορία, που ο ίδιος ο «Γκρίζι» είχε δώσει, για ν’ ανακοινώσει που θα τον βρει η επόμενη σεζόν, σε διασυλλογικό επίπεδο.

Τα προγνωστικά έκλιναν στο ότι ο Γάλλος θ’ ανακοίνωνε την μετακίνηση του στην Μπαρτσελόνα, η οποία - εκμεταλλευόμενη τον όρο του συμβολαίου του, ότι η ρήτρα του έπεφτε στα 100 εκ. ευρώ - είχε κινηθεί και είχε συμφωνήσει μαζί του. Λέγεται, μάλιστα, ότι είχαν υπογράψει και προσύμφωνο, που προέβλεπε ρήτρες (σ. πρόστιμα), σε περίπτωση που κάποια πλευρά αθετούσε την συμφωνία.

Ωστόσο το «πρέσινγκ» του Σιμεόνε και των φιλάθλων της Ατλέτικο Μαδρίτης, απέδωσε καρπούς κι ο Γκριεζμάν, σε μια μικρού μήκους ταινία, ντοκιμαντερίστικου χαρακτήρα - παραγωγής εταιρείας που μέτοχος είναι κι ο Ζεράρ Πικέ! – η οποία τιτλοφορείτο «Η Απόφαση», ανακοίνωσε ότι παραμένει, αποκαλώντας τους «κολτσονέρος» ως το ποδοσφαιρικό του «σπίτι»!

Με το ...αζημίωτο βέβαια, αφού το νέο 5ετες συμβόλαιο, που υπέγραψε, ήταν με αυξημένες αποδοχές (20 εκ. ευρώ, κατ’ άλλους 25...).

«Ψιλά γράμματα», για την πλειονότητα των φίλων της Ατλέτικο, που πανηγύρισαν την παραμονή του, ξεχνώντας, εύκολα, ότι ο παίκτης, ενώ δεσμευόταν με συμβόλαιο, είχε συμφωνήσει μ’ άλλη ομάδα...

Στην αντίπερα «όχθη», ήταν περισσότεροι οι φίλοι των «μπλαουγκράνα» που θεώρησαν ότι ο Γάλλος ενέπαιξε την ομάδα τους, για ν’ αποκομίσει καλύτερο συμβόλαιο. Απόδειξη τα εκκωφαντικά σφυρίγματα, εναντίον του, στο Μπάρτσα – Ατλέτικο της περσινής σεζόν (06/04)...

Προφανώς αγνοούσαν αυτό που οι «κακές γλώσσες» λένε, πλέον (κι οι ιθύνοντες της Ατλέτικο υιοθέτησαν ασμένως...), ότι είχε, ήδη, προσεγγίσει την Μπάρτσα κι είχε συμφωνήσει μαζί της.

Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν θα τους εξευμένιζε, ακόμη κι αν το ήξεραν. Άλλωστε μερίδα τους κατέκρινε, μέσω σόσιαλ μίντια, τους διοικούντες του Καταλανικού συλλόγου που επανήλθαν στην περίπτωση του, εκμεταλλευόμενοι τον όρο που είχε το συμβόλαιο του με την ρήτρα αποδέσμευσης του να πέφτει από τα 200 εκ. ευρώ στα 120 από την 1η Ιουλίου...

Ενδεχομένως, πολλοί από αυτούς, να άρουν τις αντιρρήσεις τους και να ξεχάσουν τις δηλώσεις που του αποδίδονταν, πριν από ένα χρόνο - ότι δεν θέλει να τρώει «από τα αποφάγια του Μέσι» - εφόσον ο Γκριεζμάν αποδώσει σύμφωνα με τα γνωστά του στάνταρ, αφού, πέραν των ενστάσεων για τον χαρακτήρα του και την (αν)αποφασιστικότητα του, δεν υπάρχει αμφιβολία για την ποδοσφαιρική του αξία.

Η «δεύτερη ευκαιρία»

Εως τότε, ενδεχομένως, να χρειαστούν δηλώσεις του στο στυλ του βιντεό - μηνύματος που ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια η Μπαρτσελόνα ανακοινώνοντας την έλευση του. Εκεί όπου μιλούσε περί «2ης ευκαιρίας» κι υποσχόταν να υπερασπίζεται την φανέλα της νέας του ομάδας μ’ αυταπάρνηση.

Ωστόσο, ακόμη κι αν καταφέρει να αλλάξει υπέρ του το κλίμα στις εξέδρες του «Καμπ Νόου» - το οποίο αναμένεται να μην ασχοληθεί, καν, μαζί του αν επιστρέψει κι ο «προδότης» Νέιμαρ! - είναι σίγουρο ότι οι προηγούμενοι ποδοσφαιρικοί πιστοί του, που έπιναν... νερό στο όνομα του μια 5ετία, μάλλον δεν χάρηκαν, με το νέο μεταγραφικό «σίριαλ», που ξεκίνησε από ένα άλλο βίντεο, αποχώρησης (14/05) κι έχουν σημειωμένη, με ανεξίτηλο μελάνι, την 15η αγωνιστική, όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα στο «Μετροπολιτάνο»!

Εκεί όπου αναμένεται να του επιφυλάξουν «θερμή υποδοχή», υπενθυμίζοντας του ότι οι αποφάσεις του - παρότι δικαιολογημένες, κατά τον ίδιο, επαγγελματικά - έχουν επιπτώσεις στο θυμικό των κοινών ανθρώπων.
Εκείνων που συντηρούν τη δημοφιλία του «βασιλιά των σπορ», συνδράμοντας ώστε, κακομαθημένοι νεαροί, να γίνονται εκατομμυριούχοι...