Το νέο ρεκόρ Γκίνες του Αμπρέου

Ο 42χρονος Ουρουγουανός επιθετικός, Σεμπαστιάν Αμπέου, που έχει περάσει και από τον Άρη, ήρθε σε συμφωνία με την Μπόστον Ρίβερ

Το νέο ρεκόρ Γκίνες του Αμπρέου

Τι κι αν ο Σεμπαστιάν Αμπέου διανύει το 42ο έτος της ηλικίας του. Ο Ουρουγουανός επιθετικός κάθε άλλο παρά είναι πρόθυμος να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα και να «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

Ο «Λόκο», όπως είναι το προσωνύμιό του, ανέλαβε στα τέλη του περασμένου Απρίλη διπλό ρόλο στην Σάντα Τέκλα του Ελ Σαλβαδόρ ως παίκτης – υπηρεσιακός προπονητής, ωστόσο αυτό το καλοκαίρι αποφάσισε να αποχωρήσει από το πόστο του και να επιστρέψει στην πατρίδα του για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Μπόστον Ρίβερ.

Αυτός είναι ο 29ος «σταθμός» στην ποδοσφαιρική καριέρα του Αμπρέου, με τον οποίο μάλιστα κατέρριψε το δικό του ρεκόρ που έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες!

Κατά τη διάρκεια της «θητείας» του στους αγωνιστικούς χώρους ο Ουρουγουανός είχε περάσει και από την χώρα μας και συγκεκριμένα από τον Άρη την σεζόν 2009 -2010, όταν πέτυχε τρία γκολ σε οκτώ εμφανίσεις του με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Πέρα από τη Ελλάδα, έχει παίξει σε συλλόγους από 11 χώρες: την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, την Ισπανία, την Βραζιλία, το Μεξικό, το Ισραήλ, το Εκουαδόρ, την Παραγουάη, το Ελ Σαλβαδόρ και την Χιλή.

«Ειλικρινά ποτέ δεν προσπάθησα να σπάσω το ρεκόρ Γκίνες, αλλά το ρεκόρ αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Το γεγονός ότι ένας παίκτης από την Ουρουγουάη είναι ο μοναδικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο είναι κάτι που με κάνει περήφανο», είχε πει πέρσι ο Αμπρέου στην επίσημη ιστοσελίδα του Γκίνες.