Ουρλιαχτά «λύκων» ξανά στην Πρέμιερ!

Η Γουλβς του, γνώριμού μας από τον Παναθηναϊκό, Νούνο Εσπίριτο Σάντο ανέβηκε στα σαλόνια του Αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από απουσία έξι ετών!

Ουρλιαχτά «λύκων» ξανά στην Πρέμιερ!

Χαρακτήρα φιέστας έχει το σημερινό (14.00 ώρα Ελλάδος) ματς της Γουλβς με την Μπέρμιγχαμ, στο «Μολινό», μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στο «Κρέϊβεν Κότατζ» του Λονδίνου και την ισοφάριση της Φούλαμ από την Μπρέντφορντ στο 94ο λεπτό.

Το 1-1 άφησε τους, τρίτους της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ, «κότατζερς», με ένα παιχνίδι παραπάνω από τους «λύκους», 10 πόντους μακριά τους και δεδομένου ότι τους απομένουν μόνο 3 ματς τα...κουκιά δεν βγαίνουν για να τους υποσκελίσουν.

Έτσι η ομάδα του Γουλβερχάμπτον ακόμη κι αν χάσει το σημερινό, αλλά και τα υπόλοιπα τρία ματς που της απομένουν, στην χειρότερη των περιπτώσεων θα είναι δεύτερη. Θέση που της εξασφαλίζει –άνευ...αγώνος– την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ! Απ’ όπου απείχε 6 χρόνια...
Άλλωστε, οι δύο πρώτοι του μαραθωνίου των 46 αγωνιστικών της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου «ανεβαίνουν» κι ο τρίτος προκύπτει από μπαράζ τεσσάρων ομάδων (3ο – 6ος)

Το αποτέλεσμα στο Λονδίνο πανηγυρίστηκε, έξαλλα, από παίκτες και τεχνική ηγεσία της Γουλβς στο ξενοδοχείο «Μπέρμιγχαμ» που είχαν καταλύσει ενόψει του σημερινού αγώνα.
Στην άκρη του πάγκου της, επανακάμψασας στην Πρέμιερ Λιγκ, ομάδας κάθεται ένας γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων και δη του Παναθηναϊκού: ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο!

Ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα επαναφέρει τους «λύκους» στα «σαλόνια» του Αγγλικού φούτμπολ ως πρώτους, αφού είναι στο +9 από τη δεύτερη Κάρντιφ. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που πέρασε από τα μέρη μας ως προπονητής τερματοφυλάκων στο πλευρό του, συμπατριώτη του, Ζεσουάλδο Φερέϊρα (2010-12), μετά την κοινή τους πορεία στην Μάλαγα (2010), έκτοτε ακολουθεί αυτόνομη πορεία αναλαμβάνοντας, ως πρώτος, την, ομάδα τη πατρίδας του. Ρίο Άβε (2010-12).

Οδηγώντας την στους τελικούς Κυπέλλου και Λιγκ Καπ και στην παρθενική ευρωπαϊκή παρουσία. Επιτυχίες που τον έστειλαν στην Βαλένθια (2014-15), την οποία έφερε 4η και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στις 29 Νοέμβρη 2015 μια ήττα στην Σεβίλλη (1-0) τον έστειλε στο...ταμείο ανεργίας, παρότι είχε ανανεώσει ως το 2018. Η επόμενη σεζόν (2016-17) τον βρίσκει άτιτλο με την Πόρτο -όπου είχε αγωνιστεί, επί Μουρίνιο, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ (2004)- ν’ απολύεται και να...υποβιβάζεται στην Τσάμπιονσιπ.

Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες, ο σούπερ ατζέντης κι η Πορτογαλική «παροικία»

Αλλά ανέβηκε στον ...αφρό σύντομα χάρη στο συμπαγές σύνολο που παρουσίασε. Από τον Νοέμβρη η Γουλβς του έπιασε κορυφή και δεν την ξανάφησε. Κομβικό ρόλο στην άνοδο της, που σημαίνει εισροή πακτωλού εκατομμυρίων λιρών στα ταμεία της, η συνδρομή που είχε ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, από τους (Κινέζους) ιδιοκτήτες, που επένδυσαν αρκετά εκατομμύρια αλλά και τον συμπατριώτη του Ζόρζε Μέντες.

Ο σούπερ ατζέντης (των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοσέ Μουρίνιο...) τον βοήθησε στην απόκτηση παικτών – κλειδιά, όπως του Πορτογάλου μέσου Ρούμπεν Νέβες, που ήρθε από την Πόρτο αντί 18 εκ. ευρώ και αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Τσάμπιονσιπ με 6 γκολ στο ενεργητικό του. Στον ίδιο «παρονομαστή» βάλτε κι έναν ακόμη Πορτογάλο (από τους επτά συνολικά της...παροικίας του ρόστερ) Ντιόγκο Χότα που ήρθε με την μορφή του δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης προσθέτοντας άλλα 16 τέρματα στο ενεργητικό των «λύκων». Οι οποίοι θα...ουρλιάζουν του χρόνου στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ!