Θέλει να «δέσει» τον Κλοπ η Λίβερπουλ

Ο ατζέντης του Γερμανού προπονητή επιβεβαίωσε την επιθυμία των «κόκκινων» να ανανεώσουν την συνεργασίας τους με τον 52χρονο τεχνικό

Θέλει να «δέσει» τον Κλοπ η Λίβερπουλ

Σε συζητήσεις με τον Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται η Λίβερπουλ ώστε να ανανεώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. Ο Γερμανός προπονητής έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους» ως το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο πρόθεση της διοίκησης του αγγλικού συλλόγου είναι να διατηρήσει τον 52χρονο για πολλά ακόμα χρόνια στην τεχνική ηγεσία.

Υπό την καθοδήγηση του Κλοπ η θρυλική ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ανέβηκε την περσινή αγωνιστική περίοδο στην κορυφή της Ευρώπης, με την κατάκτηση του Champions League στον τελικό κόντρα στην Τότεναμ, ενώ για την πρόσληψή του υπήρξε ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους.

Εκ του αποτελέσματος, η δύσκολη περίπτωση του Γερμανού υποχρέωσε τους «μερένχες» και τους «μπιανκονέρι» να στραφούν σε άλλες λύσεις για τον πάγκο τους και να προσλάβουν τους Ζινεντίν Ζιντάν και Μαουρίτσιο Σάρι αντίστοιχα, ενώ η Λίβερπουλ με την σειρά της έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανανέωση της συνεργασίας της με τον προπονητή.

Για το σχετικό θέμα ο ατζέντης του Γιούργκεν Κλοπ, Μαρκ Κοσίτσκε, ανέφερε: «Η Λίβερπουλ θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του και νομίζω πως ο Γιούργκεν θα το ήθελε. Μετά την κατάκτηση του Champions League, κατάλαβε για ακόμη μία φορά πόσο τεράστιος σύλλογος είναι η Λίβερπουλ και νιώθει πως βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή».

Όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν τον Κλοπ να διαδέχεται τον Γιόακιμ Λεβ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, απάντησε: «Ο Γιούργκεν από μόνος του έχει δηλώσει πως θα ήθελε να αναλάβει τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας κάποια στιγμή. Αλλά σας λέω με σιγουριά πως δεν σχεδιάζει να φύγει σύντομα από την Λίβερπουλ, τουλάχιστον όχι πριν λήξει το συμβόλαιό του».

Κλείνοντας, ο Κοσίτσκε είπε: «Ο Κλοπ αυτή τη στιγμή είναι απλησίαστος οικονομικά. Δεν θέλω να ορίσω μια τιμή. Πόσο μπορεί όμως να αξίζει ένας προπονητής που αύξησε την τιμή ενός συλλόγου από 900 εκατομμύρια ευρώ σε 2.8 δις μέσα σε τέσσερα χρόνια;».