Στους «16» του Κόπα Άφρικα, ως πρώτη, η Γκάνα!


Τα «μαύρα άστρα» νίκησαν τη Γουινέα - Μπισάου, με 2-0, και πέρασαν στο... νήμα το Καμερούν. Στην επόμενη φάση και τα, δεύτερα, «αδάμαστα» λιοντάρια, όπως και το 3ο Μπενίν, μετά το μεταξύ τους 0-0

Στους «16» του Κόπα Άφρικα, ως πρώτη, η Γκάνα!

Την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου η Γκάνα έκανε τη... ρελάνς και προσπέρασε το, ως χθες πρώτο, Καμερούν στην βαθμολογία τερματίζοντας πρώτη στο γκρουπ.

Τα «μαύρα άστρα» επικράτησαν με 2-0, στο Σουέζ, της, ουραγού του ομίλου, Γουινέα - Μπισάου με γκολ των Ζόρνταν Αγιού (46') και Τόμας Παρτέι (72') κι έφτασαν τους 5 πόντους.
Όσους έφτασαν και τα «αδάμαστα λιοντάρια» του Καμερούν με το δεύτερο σερί 0-0 τους. Μετά απο εκείνο με την Γκάνα, την προηγούμενη αγωνιστική, με το Μπενίν, στην Ισμαηλία.


Έτσι οι Γκανέζοι, του Απιά, έχοντας την ίδια διαφορά τερμάτων (+2) με τους Καμερουνέζους, αλλά καλύτερη επίθεση (4-2, αντί για 2-0), πήραν την πρώτη θέση που τους στέλνει κόντρα στο 2ο του 5ου ομίλου.

Από την πλευρά της η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ, ως 2η του 6ου ομίλου, «σταυρώνει» με τη (2η του 2ου ομίλου) Νιγηρία σε μια κλασική αναμέτρηση του Αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Όσο για το Μπενίν με τον πόντο που πήρε έφτασε τους 3 με ισάριθμες ισοπαλίες σ' ένα γκρουπ όπου οι τρεις ομάδες που προκρίθηκαν ήταν αήττητες και περιμένει αντίπαλο.