Με ρεκόρ μεταγραφής στην Τότεναμ ο Εντομπέλε!

Τα «σπιρούνια» απέκτησαν, από την Λιόν, αντί 60 εκ. ευρώ τον 22χρονο Γάλλο, διεθνή, χαφ κι αποτέλεσε το πρώτο τουςαπόκτημα από το Γενάρη του 2018

Με ρεκόρ μεταγραφής στην Τότεναμ ο Εντομπέλε!

Η ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Τότεναμ είναι γεγονός κι έχει ονοματεπώνυμο: «Τανγκί Εντομπέλε»!
Για τον Γάλλο, διεθνή, μέσο δόθηκαν, στην Λιόν, 60 εκ. ευρώ ποσό που συνέτριψε το ρεκόρ εξόδων της ομάδας του Λονδίνου., για έναν ποδοσφαιριστή, που κρατούσε, από τον Αύγουστο του 2017, ο Ντάβιντσον Σάντσες.
Για τον Κολομβιανό, διεθνή, σέντερ μπακ, ο Άγιαξ είχε καρπωθεί, το καλοκαίρι του 2017, 47 εκ. ευρώ.

Συν τοις άλλοις, ο Εντομπέλε αποτέλεσε το πρώτο απόκτημα των «σπιρουνιών» μετά τον Γενάρη του 2018, όταν είχε ενταχθεί στο ρόστερ τους ο, Βραζιλιάνος, Λούκας Μόουρα, από την Παρί Σεν Ζερμέν.
Τεχνικά δεν ήταν, πάντως, ο πρώτος, αφού είχε προηγηθεί της απόκτησης του Γάλλου χαφ ο Τζακ Κλαρκ από την Λιντς, αλλά ο παίκτης αφέθηκε, δανεικός, στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ, για την επόμενη σεζόν.

Ο 22χρονος Γάλλος υπέγραψε 6ετες συμβόλαιο (μέχρι το 2025) και το κόστος της μεταγραφής μπορεί να φτάσει στα 70 εκ. ευρώ, με τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Ο Εντομπέλε εντάχθηκε στην Λιόν, πριν από δύο χρόνια κι ο 6 φορές διεθνής χαφ, σ' αυτό το διάστημα, είχε 96 συμμετοχές και 16 ασίστ.
Στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση τους οι «λιονέ» ευχαρίστησαν τον πρώην παίκτη τους «για τον επαγγελματισμό του και τις εμφανίσεις του». Προφανώς και για τα εκατομμύρια ευρώ που εισέρρευσαν στα ταμεία τους...