«Σεφτέ» με τον Βραζιλιάνο Μαρτινέλι η Άρσεναλ

Η πρώτη μεταγραφή των «κανονιέρηδων» είναι ο 18χρονος, ταλαντούχος, επιθετικός από τη «χώρα του καφέ»

«Σεφτέ» με τον Βραζιλιάνο Μαρτινέλι η Άρσεναλ


Την πρώτη της μεταγραφή, ενόψει της περιόδου 2019-20, πραγματοποίησε η Άρσεναλ ανακοινώνοντας την απόκτηση του 18χρονου, Βραζιλιάνου, επιθετικού, Γκαμπριέλ Μαρτινέλι. Ο τινέιτζερ που αγωνιζόταν στην Ιτουάνο, ομάδα της πατρίδας του (και πιο συγκεκριμένα του Σάο Πάουλο), έγινε γνωστό - κατά την προσφιλή συνήθεια της ομάδας του Λονδίνου - ότι υπέγραψε «μακράς διαρκείας» συμβόλαιο.

Στην προηγούμενη ομάδα του είχε, σε 34 ματς, από το ντεμπούτο του, το 2017, σκοράρει 10 φορές, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ως «κανονιέρης» δήλωσε ότι έχει ως ίνδαλμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Προσπαθώ να προσαρμόσω το παιχνίδι μου στο δικό του. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει σκληρά κι ωθεί τον εαυτό του στο επόμενο επίπεδο. Συνέχεια διεκδικεί τίτλους και προσωπικά βραβεία. Το να παίξω στην Ευρώπη και σε μια ομάδα όπως η Άρσεναλο αποτελούσε προσωπικό κι οικογενειακό όνειρο. Θα προσπαθήσω ν' αρπάξω την ευκαιρία που μου δόθηκε".

Ο ταλαντούχος Μαρτινέλι, πρόσφατα, είχε κληθεί να προπονηθεί με την «μεγάλη» Εθνική της πατρίδας του αλλά δεν μπόρεσε, τελικά, να είναι στις επιλογές του Τίτε για το Κόπα Αμέρικα, που φιλοξενείται στα Βραζιλιάνικα γήπεδα. Ερωτηθείς σχετικά μ' αυτήν του την εμπειρία είπε: «Ήταν μια απίστευτη να μπορώ να είμαι στο πλάι τόσων μεγάλων παικτών. Ήταν μεγάλη ευκαιρία να μάθω και το διασκέδασα όσο μπορούσα...»