Κασίγιας: Παρών στην προετοιμασία της Πόρτο!

Ο Ισπανός, εμβληματικός, γκολκίπερ, δύο μήνες μετά το έμφραγμα που υπέστη, απτόητος, επέστρεψε στις προπονήσεις των «δράκων»

Κασίγιας: Παρών στην προετοιμασία της Πόρτο!

Κι όμως είναι ακόμη εδώ! Κόντρα σ' όλα τα προγνωστικά, που τον ήθελαν να εγκαταλείπει την ενεργό δράση, μετά το έμφραγμα που υπέστη (1η Μαϊου), κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πόρτο, ο Ίκερ Κασίγιας, επέστρεψε, δύο μήνες μετά, στις ...επάλξεις των επαγγελματικών υποχρεώσεων του με τους «δράκους», κάνοντας την εμφάνιση του στην «πρώτη» της προετοιμασίας τους!

Ο 38χρονος, που όλο το προηγούμενο διάστημα θεωρείτο σχεδόν σίγουρο ότι θ' αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ανήρτησε φωτογραφία του ίδιου προσερχόμενου στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του Πόρτο, στο Facebooyk. Mε λεζάντα που συνόδευσε την φωτογραφία τις ακόλουθες εύγλωττες φράσεις: «Πίσω στη δουλειά. Πρώτη ημέρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Άγιος Ίκερ» είχε περάσει 5 ημέρες σε καρδιολογική κλινική του Πόρτομ αφότου διαγνώστηκε με «οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου», αλλά από τότε κιόλας άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει ν' αγωνίζεται. Μάλιστα αποδείχθηκε προφητικός: «Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου. Μπορεί να ξεκουραστώ για κανα - δύο μέρες. Ή κανα - δύο μήνες».

Και παρότι στο ενδιάμεσο κι η σύζυγος του, Σάρα Καρμπονέρο, διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας, εκείνος δεν το βάζει κάτω.
Kόντρα στα δημοσιεύματα που εξακολουθούν να λένε ότι πήγε στο προπονητήριο για να διαπραγματευθεί την απόσυρση του με τους διοικούντες...

Ο ρέκορντμαν των συμμετοχών του Τσάμπιονς Λιγκ (177 συμμετοχές) και πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης (3 Τσάμπιονς Λιγκ και 5 πρωταθλήματα σε 16 χρόνια) και της Εθνικής Ισπανίας (1 Παγκόσμιο Κύπελλο και 2 Euro) φαίνεται πως θέλει το «κοντέρ» του να συνεχίσει να γράφει αγωνιστικά χιλιόμετρα με την Πόρτο στην οποία εντάχθηκε προ 4ετίας.

Ίσως η βελτίωση της κατάσταση της υγείας του μάλιστα να έχει σχέση και με την επιλογή του καλού του φίλου, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, να γυρίσει στην Γιουβέντους, παρότι είχε πρόταση από την Πόρτο...