Απειλές θανάτου στον Kολομβιανό Τεσίγιο, λόγω του χαμένου πέναλτι!

Ο Κολομβιανός αμυντικός ήταν ο μόνος που δεν βρήκε στόχο στη «ρώσικη ρουλέτα», κόντρα στη Χιλή, αποκάλυψε ότι τρέμει πως θα έχει το τραγικό τέλος του συμπατριώτη του Αντρές Εσκομπάρ, που σαν σήμερα είχε δολοφονηθεί, στα 27 του, για ένα αυτογκόλ, κόντρα στις Η.Π.Α., το 1994...

 

Απειλές θανάτου στον Kολομβιανό Τεσίγιο, λόγω του χαμένου πέναλτι!

Σε εφιάλτη του Κολμβιανιού, Γουίλιαμ Τεσίγιο, μετατράπηκε η απώλεια του πέναλτι στον προημιτελικό με την Χιλή, η οποία στοίχισε την πρόκριση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην 4αδα του 46ου Κόπα Αμέρικα.

Κι αυτό γιατί ο 29χρονος αμυντικός δέχεται απειλές θανάτου που συσχετίζουν το μέλλον του με εκείνο του Αντρές Εσκομπάρ, ο οποίος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 είχε δολοφονηθεί από το καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν, μ' αφορμή το αυτογκόλ του κόντρα στις Η.Π.Α. που στοίχισε στους «καφετέρος» την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης και στην εγκληματική οργάνωση δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε παράνομο στοιχηματισμό.

Τραγική ειρωνεία; Η είδηση έρχεται ανήμερα της συμπλήρωσης 25 χρόνων από τη δολοφονία του άτυχου ποδοσφαιριστή...

Ο Τεσίγιο ήταν ο μόνος παίκτης από τους 10 που βρέθηκαν ενώπιον της άσπρης βούλας στο ματς Κολομβίας - Χιλής, το περασμένο Σάββατο και δεν βρήκε τον στόχο κι έχει... στοχοποιηθεί από μερίδα συμπατριωτών του, για τους οποίους η σημασία της ανθρώπινης ζωής είναι μηδενική.

Έτσι ο ίδιος κι η οικογένεια του ζουν υπό καθεστώς φόβου. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο οπισθοφύλακας της Σάντα Φε: «Ναι με θέλουν νεκρό! Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μου έχουν γράψει τα πάντα. Το έγραψαν στη γυναίκα μου και αυτή το δημοσιοποίησε. Και σε μένα έστειλαν, αλλά δεν τα έχω κάνει γνωστά. Για την ώρα όλα καλά, ο Θεός είναι μαζί μας».

Για να τον επιβεβαιώσει η σύζυγος του: «Φοβάμαι. Απείλησαν τόσο εμένα, όσο και τα παιδιά μας. Μπορώ να γράφω όλη τη μέρα τα εκφοβιστικά μηνύματα που μας έστειλαν».
Ακόμη κι ο πατέρας του ποδοσφαιριστή δήλωσε τρομαγμένος από την εξέλιξη αυτή λέγοντας: «Βλέποντας τις απειλές που δέχθηκε ο γιος μου μπορούμε μόνο να προσευχόμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται μόνο για ποδόσφαιρο. Μπορείς να κερδίσεις, αλλά μπορείς και να χάσεις...»
Ψιλά γράμματα, προφανώς, για τους ανεγκέφαλους...