Ο Ρούνεϊ «ξέχασε» τον Φέργκιουσον και χαρακτήρισε κορυφαίο τον Φαν Χάαλ

Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστήριξε πως ο Ολλανδός ήταν ο καλύτερος προπονητής που συνεργάστηκε στους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Ρούνεϊ «ξέχασε» τον Φέργκιουσον και χαρακτήρισε κορυφαίο τον Φαν Χάαλ

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Γουέιν Ρούνεϊ σε συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα «Mirror», όταν ρωτήθηκε για τον κορυφαίο προπονητή που συνεργάστηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άγγλος επιθετικός… ξέχασε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και χαρακτήρισε καλύτερο όλων τον Λουίς Φαν Χάαλ!

Ο Ολλανδός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων» το 2014 και απολύθηκε από το πόστο του μόλις δύο χρόνια αργότερα, ενώ στο διάστημα της «θητείας» του στον αγγλικό πάγκο οδήγησε τη Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας το 2016.

Αντίθετα, ο Φέργκιουσον ήταν αυτός που πήρε το 2004 τον 18χρονο τότε Γουέιν Ρούνεϊ στη Μάντσεστερ από την Έβερτον έναντι του ποσού των 25,6 εκατομμυρίων λιρών, που ήταν ρεκόρ εκείνη την εποχή στην Βρετανία για ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών.

Υπό τις οδηγίες του Σκωτσέζου, ο Άγγλος επιθετικός κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας, δύο Λιγκ Καπ, τέσσερα Κομιούνιτι Σιλντ (σ. αγγλικά Σούπερ Καπ), όπως επίσης το Champions League του 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων την ίδια χρονιά.

«Ο Φαν Χάαλ είναι με διαφορετικός ο κορυφαίος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 100%! Η ικανότητά του στην τακτική, ο τρόπος που προετοίμαζε την ομάδα, αλλά κι η προσοχή που έδινε στη λεπτομέρεια, τον έκαναν μοναδικό. Τον θαυμάζω. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε αρχικά ο 33χρονος φορ, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τη φανέλα της Ουάσιγκτον.

Στη συνέχεια, ο άλλοτε αρχηγός της αγγλικής ομάδας πρόσθεσε κλείνοντας: «Ο Φαν Χάαλ γνωρίζει πως ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει είναι σκληρός για τους παίκτες. Τον είχα ενημερώσει εκείνη την περίοδο και είχαμε συζητήσει πολύ μαζί. Μετανιώνω για το πώς τελείωσε η συνεργασία, αλλά ξέρω ένα πράγμα. Έμαθα πολλά από εκείνον και είμαι σίγουρος πως θα εφαρμόσω τις τακτικές του όταν γίνω προπονητής».