Η μαγκιά του Γκουαρδιόλα - Στο πλευρό της καπετάνισσας Καρόλα Ρακέτε: «Είμαστε μέσα στα σκ@#@»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε το δικό του μήνυμα στην ηρωίδα του όπως την αποκαλεί. 

Η μαγκιά του Γκουαρδιόλα - Στο πλευρό της καπετάνισσας Καρόλα Ρακέτε: «Είμαστε μέσα στα σκ@#@»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα έδειξε τον θαυμασμό του στην 31χρονη πλοίαρχο του SeaWatch 3 Καρόλα Ρακέτε, η οποία «έσπασε» τον αποκλεισμό των ιταλικών λιμανιών για σωστικά πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και μπήκε το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.

Μετά από πέντε ημέρες έξω από το λιμάνι, με 42 Αφρικανούς μετανάστες επί του σκάφους, η Ρακέτε πήρε την απόφαση το Sea Watch 3 να ελλιμενιστεί. Και γι'αυτή την απόφασής της, συνελήφθη. Η καπετάνισσα του Sea Watch 3 κατηγορείται για αντίσταση σε πολεμικό πλοίο και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

«Είναι η ηρωίδα μου, την συνέλαβαν επειδή προσπάθησε να σώζει ζωές στη Μεσόγειο, είμαστε μέσα στα σκατά» ήταν το μήνυμα στον λογαριασμό του Πεπ Γουαρντιόλα στο Twitter.

Η κίνηση της Καρόλα Ρακέτε εξόργισε τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών.

Ο Ματέο Σαλβίνι ισχυρίστηκε πως τέθηκαν σε κίνδυνο οι ζωές των μελών της ακτοφυλακής:

«Είναι εγκληματίας. Αυτή είναι μια εγκληματική πράξη, μια πράξη πολέμου. Εάν όπως ελπίζω μπει στη φυλακή θα δικαστεί και η νεαρή κυρία θα εκτίσει ποινή κάθειρξης. Διαφορετικά υπάρχει ήδη εντολή απέλασής της από το υπουργείο Εσωτερικών. Θα μπει στο πρώτο αεροπλάνο με προορισμό το Βερολινό»

Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν άμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ήδη πέντε χώρες έχουν προσφερθεί να τους υποδεχθούν.