Eπιστροφή στο Εκουαδόρ για Βαλένσια!

Μετά από 10 χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο 33χρονος αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό της Λίγκα ντε Κίτο.

Eπιστροφή στο Εκουαδόρ για Βαλένσια!

Έπειτα από 14 χρόνια στην Ευρώπη ο Αντόνιο Βαλένσια επανακάμπτει στα πάτρια εδάφη του Εκουαδόρ, αφού η Λίγκα ντε Κίτο ανακοίνωσε την απόκτηση του, ως ελεύθερου.

Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από 10 χρόνια στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων», αποτελεί παρελθόν, αφού τον περασμένο Μάρτη οι «κόκκινοι διάβολοι» απέκλεισαν την πιθανότητα να του επεκτείνουν το συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο.

Είχαν προηγηθεί τρεις σεζόν (2006-09) στην Γουίγκαν για Νοτιαμερικάνο. Οι δύο πρώτες δανεικός, από την Βιγιαρεάλ, που τον είχε δώσει με την ίδια μέθοδο και στην Ρεκρεατίβο Ουέλβα (2005-06). Έτσι παρότι το «κίτρινο υποβρύχιο» τον είχε αποκτήσει από την Ελ Νασιονάλ (2005) της πατρίδας του, ο διεθνής δεξιός οπισθοφύλακας δεν αγωνίστηκε ποτέ για λογαριασμό του...

Παρότι δεν διάγει την πρώτη του ποδοσφαιρική νιότη ήταν παρών στο Κόπα Αμέρικα αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την Εθνική του να περάσει στα νοκ άουτ.
Ακολούθησε η ανακοίνωση της απόκτησης του από την περσινή πρωταθλήτρια Εκουαδόρ, Λίγκα Ντε Κίτο, που είναι 7η στο τρέχον πρωτάθλημα.