Δύο ώρες... μποτιλιάρισμενη η Εθνική Χιλής!

Με 20λεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε ο 2ος προημιτελικός του Κόπα Αμέρικα αφού το πούλμαν που μετέφερε τους κατόχους του τίτλου «κόλλησε», για 2 ώρες, στην κίνηση του Σάο Πάουλο!

Δύο ώρες... μποτιλιάρισμενη η Εθνική Χιλής!

20 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του ξεκίνησε ο δεύτερος, χρονικά, προημιτελικός του Κόπα Αμέρικα, μεταξύ Χιλής και Κολομβίας, που βρήκε νικήτρια την κάτοχο του τίτλου, στα πέναλτι (5-4) κι αιτία ήταν η καθυστερημένη άφιξη της αποστολής της «ρόχα», στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα, την «Αρένα Κορίνθιανς», του Σάο Πάουλο.

Οι Χιλιανοί που είχαν καταλύσει, κόντρα σε κάθε λογική, κοντά στο μυθικό γήπεδο «Μορούμπι», το οποίο απέχει 30 χλμ από το γήπεδο της Κορίνθιανς, άργησαν να φτάσουν στον προορισμό τους, γιατί «κόλλησαν», για 2 ώρες, στο μποτιλιάρισμα που επικρατούσε στους δρόμους της πολυπληθέστερης πόλης της Βραζιλίας!

Αξιοσημείωτο είναι ότι - αντίθετα μ' ότι συνέβαινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο - η τροχαία δεν διευκολύνει τη διέλευση των διαγωνιζόμενων ομάδων στο Κόπα Αμέρικα, αποκλείοντας δρόμους.

Αποτέλεσμα ήταν να φτάσουν οι Χιλιανοί στο γήπεδο της Κορίνθιανς 13 λεπτά πριν την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα. Ο οποίος δεν μπορούσε να ξεκινήσει, φυσικά, χωρίς να κάνουν ζέσταμα. Έστω κι ...εξπρές.

Έτσι η CONMEBOL (συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ν. Αμερικής) αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς 20 λεπτά αργότερα από το κανονικό, μ' αποτέλεσμα να διαρκέσει και περισσότερο το ξενύχτι των Ευρωπαίων ποδοσφαιρόφιλων!