«Ασπίδα» Σκαλόνι προς Μέσι


Ο εκλέκτορας της Εθνικής Αργεντινής υπερασπίστηκε τον αρχηγό του λέγοντας ότι «προσφέρει πολλά εντός κι εκτός γηπέδου»

«Ασπίδα» Σκαλόνι προς Μέσι

Παρά την πρόκριση της Εθνικής Αργεντινής στον ημιτελικό του 46ου Κόπα Αμέρικα και την επικείμενη σύγκρουση της με την Βραζιλία, τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου, η γκρίνια είναι ... σύμφυτη με την «αλμπισελέστε» και δεν την αποχωρίζεται ούτε πριν την «μητέρα των μαχών» του λατινοαμερικάνικου (κι όχι μόνο...) ποδοσφαίρου!

Το θέμα των μετρίως... μέτριων εμφανίσεων του Λιονέλ Μέσι ήταν θέμα στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα κόντρα στην Βενεζουέλα αλλά ο συνονόματος του αρχηγού της «αλμπισελέστε», εκλέκτορας της «σελεσιόν», Λιονέλ Σκαλόνι, ύψωσε ασπίδα προστασίας προς τον (κατά τεκμήριο...) καλύτερο του παίκτη: «Το ότι ο Μέσι είναι στο γήπεδο αποτελεί μια σημαντική ώθηση για μας. Μας προσφέρει πολλά τόσο μέσα όσο κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο...»

Αναφορικά με το ματς κόντρα στην Βενεζουέλα είπε: «Δυσκολευθήκαμε να πάρουμε μπρος, αλλά βελτιωνόμασταν συν τω χρόνω και μπορέσαμε να προκριθούμε. Όταν ανοίξαμε το σκορ νιώσαμε πιο άνετα. Είχαν για 10-15 λεπτά την μπάλα αλλά δεν μας ανησύχησαν...»
Όσο για τον ημιτελικό κόντρα στην «σελεσάο» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών: «Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα κλάσικο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Κι οι 23 που είναι εδώ μπορούν να παίξουν. Είμαι ευχαριστημένος από όλους...»