Κινδυνεύει να γκρεμίσει όσα έχτισε η Τότεναμ

Οι δηλώσεις του Ποτσετίνο για την μεταγραφική πολιτική των λονδρέζων, ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα στα «σπιρούνια» και το κομβικό καλοκαίρι για τη διοίκηση

Κινδυνεύει να γκρεμίσει όσα έχτισε η Τότεναμ

Η περσινή πορεία της Τότεναμ τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη ήταν η μεγάλη έκπληξη της σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Αγγλία. Μία ομάδα που το καλοκαίρι δεν ενίσχυσε το δυναμικό της έστω με έναν παίκτη, κατάφερε κι έφτασε ως τον τελικό του Champions League και παράλληλα τερμάτισε στην πρώτη τετράδα της Premier League, που της χάρισε και την συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της νέας περιόδου.

Η… δυσφορία του προπονητή των «σπιρουνιών», Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, όσο και αρκετών παικτών στον σύλλογο για την μεταγραφική πολιτική της διοίκησης είναι δεδομένη. Όλοι θέλουν να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τρόπαια. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει και η ομάδα να ενισχύσει το ρόστερ της! Και μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει…

Μοιραία, λοιπόν, δεν είναι λίγοι όσοι σκέφτονται την… έξοδο και το ενδεχόμενο να συνεχίσουν σε άλλη ομάδα την καριέρα τους, ενώ μεταξύ αυτών ακόμα και ο Αργεντινός τεχνικός, για τον οποίο κατά καιρούς ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την πρόσληψή του.

Ο Ποτσετίνο αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του σε κάθε μεταγραφική περίοδο, τόνισε: «Στην Τότεναμ δεν υπάρχει η ελευθερία που έχει ο Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι ή ο Κλοπ στη Λίβερπουλ. Ο Γκουαρντιόλα έχει τον απόλυτο έλεγχο στη Σίτι. Το μοντέλο που ακολουθούν είναι εντελώς διαφορετικό από της Τότεναμ ή των άλλων ομάδων. Στην περίπτωση των Γκουαρντιόλα και Κλοπ οι πωλήσεις, ανανεώσεις και αγορές παικτών εξαρτώνται αποκλειστικά από εκείνους».

Στη συνέχεια, ο Αργεντινός είπε: «Τα πράγματα σε εμάς είναι διαφορετικά. Η τελική κουβέντα ανήκει στον πρόεδρο, Ντάνιελ Λίβι. Εγώ δεν έχω αυτή τη δύναμη. Θα με ρωτήσει φυσικά την άποψή μου. Όσον αφορά τις φήμες για τον Κέιν, τον αγαπώ όμως η απόφαση ανήκει στον Λίβι. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Κρίστιαν Έρικσεν».

Τελευταία μεταγραφή πριν από 17 μήνες!

Ο τελευταίος που εντάχθηκε στο ρόστερ της Τότεναμ ήταν ο Λούκας Μόουρα από την Παρί Σεν Ζερμέν πριν από περίπου… 17 μήνες και με 40 μέρες περίπου να απομένουν για το κλείσιμο της εφετινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου για τις αγγλικής ομάδες, άπαντες περιμένουν πλέον να δουν τις κινήσεις των λονδρέζων.

Με τον Ποτσετίνο στον πάγκο η Τότεναμ κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να χτίσει ένα ισχυρό σύνολο που έχει καταστήσει τον σύλλογο ως τη νέα μεγάλη δύναμη του Νησιού. Αν συνεχίσει όμως η διοίκηση των «σπιρουνιών» αυτήν της την πολιτική στο μεταγραφικό «παζάρι» κινδυνεύει να δει να χάνονται πολλά από τα μεγάλα της αστέρια, όπως ακόμα και τον ίδιο της τον προπονητή.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν, που τα τελευταία χρόνια είναι από τους παίκτες - κλειδιά της ομάδας, σύμφωνα με τους «Times» έχει ήδη αδειάσει το σπίτι του στο Λονδίνο και αναζητά νέο στην Ισπανία, δίνοντας έτσι «τροφή» στις φήμες περί μετακίνησής του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων για τον πρώτο σκόρερ της Τότεναμ Χάρι Κέιν παραμένει πάντα και ο προβληματισμός στις τάξεις των οπαδών των «σπιρουνιών» για την επόμενη μέρα μεγαλώνει.

Το εφετινό καλοκαίρι θα είναι κομβικό για τα «σπιρούνια» και ιδίως για την διοίκηση. Αν για ακόμα μία φορά αποτύχει να ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ, τότε κινδυνεύει να γκρεμίσει όσα έχτισε όλα αυτά τα χρόνια με τον Αργεντινό στον πάγκο της. Σαφώς το νέο της γήπεδο είναι μία μεγάλη επένδυση. Δεν μπορεί όμως να καλύψει τις φιλοδοξίες παικτών, προπονητών και φιλάθλων, που ονειρεύονται ένα πράγμα: την κατάκτηση τίτλων!