To βαυαρικό «my way»!

Η Μπάγερν Μονάχου με την επιλογή του Νίκο Κόβατς ως νέου της προπονητή επανέρχεται στην λογική των “δικών της παιδιών” και της προσέλκυσης ότι καλύτερου κυκλοφορεί στην Μπουντεσλίγκα

To βαυαρικό «my way»!

“Kαι το όνομα αυτού...»; Νίκο Κόβατς! Ο τεχνικός διευθυντής (και παλιά δόξα) της Μπάγερν Μονάχου, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς επιβεβαίωσε, μέσω του «twitter», ότι είχε αποκαλύψει, λίγες ώρες νωρίτερα, η «Bild»: πως ο Κροάτης θα είναι ο νέος τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου την νέα περίοδο!

Η τέταρτη παρουσία του, 72χρονου, Γιουπ Χάινκες όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει, ήταν, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, με …ημερομηνία λήξεως και ο 46χρονος, Βαλκάνιος, τεχνικός θα πάρει την “σκυτάλη”.

Μια επιλογή που, αν θέλαμε να την τιτλοφορήσουμε, σε μια πρώτη “ανάγνωση”, αποτελεί, από πλευράς των διοικούντων των Βαυαρών, “στροφή στα νιάτα”, αν αναλογιστεί κανείς ότι κι ο προκάτοχος του τωρινού τεχνικού, ο Κάρλο Αντσελότι δεν είναι δα και κανένα…λυκόπουλο των πάγκων (59…Μαϊων οσονούπω)!

Ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι η επιλογή αυτή συνιστά μια επιστροφή στα… βασικά για τον σύλλογο του Μονάχου και εμφορείται από την παγιωμένη λογική του.
Αυτή που θέλει σε καίριες θέσεις - κλειδιά (όπως του προπονητή εν προκειμένω…) να βρίσκονται άνθρωποι που γνωρίζουν “από μέσα” το…D.N.A του συλλόγου.
Αλλά, ταυτόχρονα, να οικοδομεί την κυριαρχία του στο Γερμανικό ποδόσφαιρο (27 πρωταθλήματα σε 55 χρόνια ύπαρξης της Μπουντεσλίγκα) και να προσπαθεί να την επεκτείνει και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προσελκύοντας ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην κορυφαία κατηγορία του εγχώριου φούτμπολ.

Έτσι το δημοσίευμα της “Βild”, που είθισται να έχει καλή πληροφόρηση για τα ενδότερα των «Βαυαρών», δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία.

Βέβαια η επιλογή Κόβατς δεν ήταν η πρώτη στην λίστα των ιθυνόντων των «κόκκινων», αν πιστέψουμε τα ρεπορτάζ που τους παρουσιάζουν να έχουν χτυπήσει την «πόρτα» του Τόμας Τούχελ, αλλά να την βρίσκουν κλειστή, αφού ο 44χρονος, πρώην τεχνικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Έκοντες – άκοντες στράφηκαν στο βαυαρικό «my way». Kατά την “Bild” εκ των ων ουκ άνευ της επιλογής του νέου τεχνικού ήταν να μιλά Γερμανικά. Όχι να τα μάθει...φαρσί όπως ο Γκουαρντιόλα, ή ο Αντσελότι, αλλά να έχει Γερμανικό τρόπο σκέψης, ώστε να εξαληφθούν οι δυσαρμονίες που παρατηρήθηκαν επί των ημερών του Καταλανού και του Ιταλού στα αποδυτήρια.

Κροάτης από το...Βερολίνο!

Κι ο Κόβατς, παρότι Κροάτης, διαθέτει το προσόν, καθότι γεννημένος στην Γερμανία (σ. Βερολίνο). Ο πρώην εκλέκτορας της Εθνικής Κροατίας (2013-15) έχει...υπερατού την προϋπηρεσία στα χαφ της Μπάγερν (2001-03), πλην των Χέρτα, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Αμβούργου, Σάλτσμπουργκ αλλά και την προπονητική της τελευταίας 2ετίας στην Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Την παρθενική του, σε συλλογικό επίπεδο, ως πρώτος. Η ομάδα της οικονομικής πρωτεύουσας της Γερμανίας αποτελεί έκπληξη της σεζόν ούσα 5η , στο -2 από την 4αδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ , ενώ, επίσης, βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου (θ’ αντιμετωπίσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν). Πέρσι την είχε οδηγήσει στον τελικό του Κυπέλλου (χάνοντας 2-1 από την Ντόρτμουντ). Για όλα αυτά η Μπάγερν αποφάσισε να αγοράσει από τους «αετούς» τον προπονητή τους καταβάλλοντας τους 2,2 εκ. ευρώ.