Λίβερπουλ: Ποια είναι η πρώτη μεταγραφή των πρωταθλητών Ευρώπης

Η πρώτη μεταγραφή της Λίβερπουλ είναι γεγονός. Ο λόγος για τον 17χρονο κεντρικό αμυντικό της Τσβόλε, Σεπ Φαν ντεν Μπεργκ.

Λίβερπουλ: Ποια είναι η πρώτη μεταγραφή των πρωταθλητών Ευρώπης

O Ολλανδός Φαν ντεν Μπεργκ κόστισε στους πρωταθλητές Ευρώπης 1,3 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, τα οποία μπορεί να φτάσουν τα 4,4 εκατομμύρια με βάση τα μπόνους που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο ο νεαρός αμυντικός πραγματοποίησε 15 εμφανίσεις με την Τσβόλε, ενώ για την απόκτησή του είχαν κινηθεί επίσης ο Άγιαξ, η Αϊντχόφεν αλλά και η Μπάγερν Μονάχου! Τελικά η Λίβερπουλ έκανε δικό της τον 17χρονο για τον οποίο ακούγονται εξαιρετικά λόγια.

Στην Ολλανδία το nickname του νέου άσου της Λίβερπουλ είναι Εντ Σίραν (τραγουδιστής συνθέτης) λόγω του χρώματος των μαλλιών του. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας του έπαιζε τένις και η μητέρα του βόλεϊ. Ο αδερφός του παίζει επίσης ποδόσφαιρο στην Τσβόλε ενώ η αδερφή του είναι αθλήτρια του χόκεϊ.

«Η κορυφαία ομάδα στον κόσμο»

Ο 17χρονος που θα ενσωματωθεί αρχικά στη β’ ομάδα της Λίβερπουλ (under 23) είπε «είναι φανταστικό. Για εμένα η Λίβερπουλ είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Είμαι ενθουσιασμένος. Ξέρω πόσοι νέοι παίκτες από την ακαδημία της Λίβερπουλ έφτασαν στην πρώτη ομάδα. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται στη Λίβερπουλ. Φυσικά ο προπονητής είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και είναι ένας από τους λόγους της επιτυχίας της ομάδας αλλά και της δικής μου απόφασης. Είναι το καλύτερο μέρος ποδοσφαιρικά για να ωριμάσω και ελπίζω να καταφέρω να παίξω σε αρκετά παιχνίδια στο μέλλον».

Ο Φαν ντεν Μπεργκ στην ομάδα under 23 των «κόκκινων» θα είναι συμπαίκτης με τον συμπατριώτη του και επίσης αμυντικό, Κι Γιάνα Χούβερ. Ο τελευταίος για όσους δεν το θυμούνται πριν από λίγους μήνες έγραψε ιστορία στο Κύπελλο Αγγλίας με την ομάδα του Λίβερπουλ.

Στον εκτός έδρας αγώνα με τη Γουλβς στο Κύπελλο , ο Χούβερ μετά τον τραυματισμό του Ντέγιαν Λόβρεν στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, πήρε τη θέση του Κροάτη στον αγωνιστικό χώρο και κερδίζοντας τη συμμετοχή του στο θεσμό με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ηλικία 16 ετών και 354 ημερών.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Μπεν Γούντμπερν, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει την πρώτη συμμετοχή του με την Λίβερπουλ σε αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας σε ηλικία 17 ετών και 85 ημερών.