Οι κουμπάροι «δήμιοι» των «αιωνίων» και τα σενάρια για το μέλλον τους

Μανωλάς και Σιόβας έχουν αποκλείσει φέτος Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα και ηχούν νέες σειρήνες στα αφτιά τους.

Οι κουμπάροι «δήμιοι» των «αιωνίων» και τα σενάρια για το μέλλον τους

Ήταν 5 Ιουλίου 2012 όταν ο Ολυμπιακός είχε παρουσιάσει τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα. Ανάμεσα τους και δύο Έλληνες πιτσιρικάδες. Δημήτρης Σιόβας και Κώστας Μανωλάς αποτελούσαν κομμάτι του πρωταθλητή Ελλάδας. Για τον πρώτο ακούγονταν κάποια καλά λόγια, αλλά πιο πολύ στο… ντούκου πέρασε η μεταγραφή του. Η απόκτηση του δεύτερου προκάλεσε αντιδράσεις περισσότερο λόγω του παρελθόντος του.

Όπως και να ‘χει κανείς δεν περίμενε πως αυτοί οι δύο στη διάρκεια της σεζόν θα συνέθεταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Δύο νεαρά παιδιά σήκωσαν την ομάδα του Πειραιά στις πλάτες τους και έχοντας πολύ σημαντικές επιτυχίες. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και κατά πολλούς ήταν ένα από τα καλύτερα κεντρικά αμυντικά δίδυμα που είχε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια.

Μαζί στο κέντρο της άμυνας και οι δύο, μαζί και εκτός γηπέδου. «Κολλητοί» οι δύο κεντρικοί αμυντικοί που έγιναν και κουμπάροι με τον Σιόβα να έχει βαπτίσει το παιδί του Μανωλά. Πρόσφατα, μάλιστα βρέθηκαν στην Ελλάδα και ήταν πάλι μαζί. Στο Μικρολίμανο συνέφαγαν οι δύο καλοί φίλοι και κουμπάροι που διαπρέπουν σε δύο πολύ μεγάλα πρωταθλήματα και έχουν πετύχει δύο σπουδαία επιτεύγματα.

Ο Σιόβας κάνει θραύση με τη φανέλα της Λεγανές στην Πριμέρα. Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας η ομάδα του απέκλεισε τη συμπολίτισσα Ρεάλ. Είχε χάσει η Λεγανές στο γήπεδο της 1-0 και νίκησε με 2-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κάνοντας έτσι μία εκπληκτική πρόκριση στα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη.

Η ιστορία του Μανωλά πιο πρόσφατη. Με δικό του γκολ η Ρόμα απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League και βρίσκεται στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δύο στόπερ με τρομερή εξέλιξη και πρωταγωνιστές σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Οι κουμπάροι έκαναν ζημιές στους «αιώνιους» του ισπανικού πρωταθλήματος που τις φυσάνε και δεν κρυώνουν. Κι άλλο κοινό που έχουν είναι τα μεταγραφικά σενάρια. Τόσο ο Μανωλάς όσο και ο Σιόβας φέρονται να βρίσκονται στο… στόχαστρο μεγάλων συλλόγων. Για τον στόπερ της Ρόμα ήδη υπάρχει έντονη μεταγραφολογία γύρω από το όνομα του με ομάδες όπως η Τσέλσι να εξετάζει την περίπτωση του.