Ριβάλντο: Υπέρ της επιστροφής Νέιμαρ στην Μπάρτσα, αλλά μ' άλλα μυαλά!

Ο «Ρίμπο» μίλησε για τον συμπατριώτη του κι ευχήθηκε να γυρίσει στους «μπλαουγκράνα» αλλά με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο...

 Ριβάλντο: Υπέρ της επιστροφής Νέιμαρ στην Μπάρτσα, αλλά μ' άλλα μυαλά!

Μια εκδήλωση στοιχηματικής εταιρίας ήταν η αιτία που ο Ριβάλντο επέστρεψε στην Βαρκελώνη και το «Καμπ Νόου».
Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος της Μπαρτσελόνα (και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ) ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ο Νέιμαρ να ξαναφορέσει τα «μπλαουγκράνα» τάχθηκε υπέρ, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις: «Θα μου άρεσε να επιστρέψει. Θα ήταν καλό για την Μπαρτσελόνα αλλά και για τον ίδιο μετά τα όσα λέγονται για κείνον. Ελπίζω πως αν έρθει να αλλάξει τα... μυαλά του και να ξεκινήσει να παίζει μπάλα. Αν έρθει η Μπαρτσελόνα θα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει το Champions League και κείνος να γίνει ο καλύτερος του κόσμου».

Ο «Ρίμπο», πάντως, δείχνει να καταλαβαίνει γιατί στην έλευση του συμπατριώτη αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφεία των φίλων του Καταλανικού συλλόγου που δεν ξεχνά τον τρόπο με τον οποίο άφησε την ομάδα τους προ 2ετίας: «Είναι φυσιολογικό. Περίπου 70% δεν τον θέλει πίσω. Ωστόσο διαθέτει προσωπικότητα και μαζί με τους Μέσι, τον Σουάρες και τους υπόλοιπους μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Αν κατακτηθεί το πρωτάθλημα όλα θα ξεχαστούν. Όταν έρχονται οι νίκες όλα αλλάζουν... Είναι στην καλύτερη ηλικία για να παίξει.»

«Δεν πήγαν καλά τα πράγματα για τον Κοουτίνιο...»

Όσον αφορά τον Κοουτίνιο ο, κάτοχος της Χρυσής Μπάλας του 1999, σημείωσε: «Είναι καλός παίκτης αλλά δεν του πήγαν καλά τα πράγματα. Δεν ξέρουμε αν θα μείνει και θα βρει εδώ τον Νέιμαρ. Δεν έπαιξε την μπάλα που έπαιξε στην Λίβερπουλ. Από τον ίδιο εξαρτάται αν μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Αν δεν το πιστεύει καλύτερα να αποχωρήσει. Αν μείνει κι η κατάσταση δεν αλλάξει θα είναι χειρότερα...»

Ο 47χρονος, πια, Βραζιλιάνος έκλεισε με μια γενική τοποθέτηση που ίσως αντανακλά στα προβλήματα προσαρμογής που αντιμετώπισε ο πρώην άσος της Λίβερπουλ: «Πολλοί όταν έρχονται στην Μπαρτσελόνα είναι δισταχτικοί έχοντας τον Μέσι δίπλας τους. Πρέπει να έχουν προσωπικότητα. Ναι μεν να βλέπουν τον Μέσι, αλλά να έχουν επίγνωση των δυνατοτήτων τους ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά»