Συνελήφθη ο πιλότος που δεν... πέταξε με τον Σάλα

Οι αγγλικές αρχές γνωστοποίησαν το όνομα του 64χρονου Ντέιβιντ Χέντερσον, που συνέλαβαν (και κατόπιν άφησαν ελεύθερο) για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του περασμένου Ιανουαρίου

Συνελήφθη ο πιλότος που δεν... πέταξε με τον Σάλα

Παρότι έχουν περάσει 5 μήνες, από την τραγική βραδιά της 21ης Ιανουαρίου - που ο Εμιλιάνο Σάλα χάθηκε από τα ραντάρ, καθώς άφηνε την Ναντ με προορισμό το Κάρντιφ και την Ουαλλία για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στα «μπλε πουλιά» - οι έρευνες της Αγγλικής αστυνομίας για την υπόθεση του άτυχου Αργεντινού επιθετικού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στα παγωμένα νερά της Μάγχης, όπου κατέπεσε το μικρό ελικοφόρο αεροπλάνο που τον μετέφερε, συνεχίζονται.

Κι υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη αφού, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ένας 64χρονος από το Γιορκσάϊρ. Ο οποίος, λίγο αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος.

Η ταυτότητα του έγινε γνωστή μόλις σήμερα. Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Χέντερσον. Εκείνον που θα έπρεπε να πιλοτάρει το μοιραίο Piper Malibu PA-46. Το μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Μόνο που το πρόγραμμα άλλαξε και στην θέση του βρέθηκε συνονόματος του (και φίλος του...) Ντέιβιντ Ίμποτσον, παρότι δεν είχε άδεια πτήσης τέτοιου αεροσκάφους.
Πρόκειται για τον έτερο νεκρό του τραγικού δυστυχήματος, του οποίου η σωρός ακόμη δεν έχει βρεθεί...

Αρχικά ο Χέντερσον θεωρείτο νεκρός αφού εφέρετο στα έγγραφα πτήσης ως ο πιλότος, μέχρι που αναγκάστηκε και βγήκε (μέσω Facebook) και διευκρίνισε ότι δεν είχε αφήσει τα εγκόσμια.