«Ανταρσία» στο Καμερούν λόγω μπόνους, μεσολαβητής ο Ετό!

Το γνωστό... τροπάρι της «διελκυνστίδας», μεταξύ της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μιας Αφρικανικής χώρας και των διεθνών ποδοσφαιριστών, δεν θα μπορούσε να λείψει ενόψει του Κόπα Άφρικα!

«Ανταρσία» στο Καμερούν λόγω μπόνους, μεσολαβητής ο Ετό!

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας του Καμερούν ξεκινούν την προσεχή Τρίτη, κόντρα στην Γουινέα - Μπισάου, αλλά η αποστολή της ομάδας - που επρόκειτο να πετάξει σήμερα με προορισμό την Αίγυπτο, αφού αύριο ξεκινά η 32η «έκδοση» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής - έμεινε στα πάτρια εδάφη.

Αιτία; Το «πάγωμα» απο πλευράς της Ομοσπονδίας των πληρωμών των μπόνους συμμετοχών στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι, αντιδρώντας, αρνήθηκαν να μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό την «χώρα των Φαραώ».

Η... ανταρσία των διεθνών Καμερουνέζων έγινε για ένα ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κλάρενς Ζέεντορφ, όπως κι η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της χώρας, βλέποντας ότι οι προσπάθειες για να γεφυρωθεί το χάσμα απέβησαν άκαρπες, απευθύνθηκαν στον Σαμουέλ Ετό, προκειμένου να μεσολαβήσει και να λυθεί η «αποχή»!
Ελπίζοντας ότι το κύρος του 38χρονου πρώην διεθνούς άσου (και πρώτου σκόρερ στα χρονικά των «αδάμαστων λιονταριών») κι η εμπειρία του στη διαχείριση παρόμοιων καταστάσεων θα βοηθήσει.

Είχε ξανασυμβεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας...

Άλλωστε λίγες μέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στη Βραζιλία, η Εθνική Καμερούν, που είχε αρχηγό τον... Σαμουέλ Ετό, τότε, αρνήθηκε για κάμποσες ώρες να μεταβεί στην «χώρα του καφέ», αναμένοντας εγγυήσεις για την καταβολή των μπόνους.
Τελικά, τότε βρέθηκε η λύση με τον Ετό να πιστοποιεί το αίσιο τέλος της περιπέτειας αναρτώντας στο Facebook φωτογραφία του ν' ανεβαίνει την σκάλα του αεροπλάνου που ήταν έτοιμο προς απογείωση...

Θα ξανασυμβεί το ίδιο και τώρα; Ότι γίνει, πάντως, πρέπει να γίνει γρήγορα.
Γιατί ο χρόνος πιέζει τους Καμερουνέζους, αφού όπως υπενθύμισε χθες ο γ.γ. της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF) Άντονι Μπαφόε, «κάθε συμμετέχουσα ομάδε υποχρεούται να παρουσιαστεί στην οικοδέσποινα χώρα 5 μέρες πριν την ενάρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων».
Άρα έχουν χρόνο μέχρι την Παρασκευή για να εμφανιστούν...