Παρουσίαση Σάρι στη Γιουβέντους με μπόλικη... Νάπολι!

Ο νέος τεχνικός των «μπιανκονέρι» παρουσιάστηκε επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου αφού υπέγραψε το συμβόλαιο του, αλλά οι «καυτές» ερωτήσεις αφορούσαν την πρώην ομάδα του στην Ιταλία

Παρουσίαση Σάρι στη Γιουβέντους με μπόλικη... Νάπολι!

Ελαφρώς αγχωμένος και με εμφανή τα σημάδια ότι όλα είναι καινούργια και παράξενα για εκείνον ο Μαουρίτσιο Σάρι παρουσιάστηκε ως νέος τεχνικός της Γιουβέντους. Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την υπογραφή του συμβολαίου του ο 60χρονος τεχνικός, πρώην της Τσέλσι, μίλησε επί παντώς του επιστητού.

Καταρχάς για τη νέα του ομάδα. Δεν ξέφυγε από τα τετριμμένα λέγοντας ότι «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ», εκτιμώντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «κορωνίδα της καριέρας» του, ενώ χαρακτήρισε τους «μπιανκονέρι» ως την «πιο σημαντική ομάδα της Ιταλίας».
Προσέχοντας τα λόγια του, αφού είναι γνωστό ότι η απόφαση του να επιλέξει να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην ομάδα του Τορίνου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Νάπολι όχι μόνο μεταξύ των οπαδών της, αλλά ακόμη και πρώην παικτών του, όπως ο Λορέντσο Ινσίνιε, που μίλησε για «προδοσία» του γεννημένου στην μητρόπολη του Ιταλικού Νότου τεχνικού.

Ωστόσο ο Σάρι προσπάθησε ν' αμβλύνει τις εντυπώσεις: «Δεν θα έλεγα ότι η έλευση μου εδώ είναι η πιο επαναστατική κίνηση της καριέρας μου. Στην Νάπολι έδωσα τα πάντα αλλά στους τελευταίους μήνες της 3ετούς θητείας μου το λογικό κομμάτι του εαυτού μου, έλεγε ότι ο κύκλος μου είχε κλείσει. Προτίμησα να φύγω για το εξωτερικό για να μην πάω απευθείας σε άλλη ιταλική ομάδα. Η Premier League ήταν μια θαυμάσια εμπειρία αλλά ένιωθα την ανάγκη να επιστρέψε στην Ιταλία. Επιστρέφω γνωρίζοντας ότι υπάρχει σκεπτικισμός προς το πρόσωπο μου. Όπως και στις προηγούμενες δουλειές μου...»

Και δεν έχει άδικο ο νέος τεχνικός της Γιούβε αφού ούτε οι φίλοι της πρωταθλήτριας Ιταλίας είναι ευτυχισμένοι με την επιλογή της διοίκησης αφού δεν ξεχνούν το μεσαίο δάχτυλο του υψωμένο προς ομοϊδεάτες τους κατά την άφιξη του πούλμαν στο γήπεδο της Γιουβέντους πριν το περσινό ματς πρωταθλήματος και το «διπλό» της Νάπολι.
Ο Σάρι ρωτήθηκε και για αυτό δείχνοντας μετανιωμένος: «Ήταν ξεκάθαρα λάθος μου, μια υπερβολική μου κίνηση που εξηγήθηκε άμεσα, αλλά έγινε προς 10-20 ηλίθιους. Όχι προς το σύνολο των τιφόζι της Γιουβέντους. Δεν είχε ποτέ τίποτα εναντίον τους..»
Όταν του θύμισαν ότι απειλούσε να μηνύσει όσους έγραφαν ότι είχε επαφές με τη Γιουβέντους διευκρίνισε: «Η μήνυση δεν είχε σχέση με το ότι αναφερόταν στη Γιουβέντους αλλά στην εγκυρότητα της είδησης»

«Γιούχα ή αποθέωση, στο «Σαν Πάολο», θα'ναι από...αγάπη»!

Όσο για το ποια πιστεύει ότι θα είναι η υποδοχή που θα τύχει κατά την επιστροφή του στο «Σαν Πάολο» ως φιλοξενούμενος: «Είτε με χειροκροτήσουν, είτε με αποδοκιμάσουν ξέρω ότι θα είναι από αγάπη. Έζησα τρία χρόνια εκεί και η πρώτη μου σκέψη όταν ξυπνούσα ήταν να νικήσω τη Γιουβέντους. Έδωσα το 110% των δυνάμεων μου αλλά δεν τα καταφέραμε. Αλλά θα το ξανάκανα...»

Αναφορικά με το αγωνιστικό στυλ που ευαγγελίζεται, με το ωραίο ποδόσφαιρο, το οποίο έρχεται σ' ευθεία αντίθεση με το σλόγκαν της νέας του ομάδας («το μοναδικό που μετρά είναι η νίκη») απάντησε: «Θεωρώ ότι το να διασκεδάζεις αγωνιζόμενος δεν είναι αντίθετο με την προσπάθεια για επικράτηση. Όποιος διασκεδάζει επιτυγχάνει συλλογικό ενθουσιασμό που αποτελεί καύσιμο για τη νίκη»

Εξάλλου για τον στόχο της κατάκτησης του Champions League που στοιχειώνει τη «Γηραιά Κυρία» από το 1996 ο Σάρι μίλησε όπως ο προκάτοχος του Μαξ Αλέγκρι: «Στη διοργάνωση υπάρχουν ομάδες εφάμιλλης δυναμικότητας με τη Γιουβέντους και το επίπεδο υψηλότερο του Καμπιονάτο. Η κατάκτηση του τίτλου είναι όνειρο και θα το κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Μια κι ο λόγος για τον προκάτοχο του είχε μόνο καλά λόγια να πει: «Αφήνει μια κληρονομιά τεράστια. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις όσα εκείνος. Θα μου άρεσε να έχει η ομάδα μου κάποιες από τις αρετές της δικής του όπως το να μπορεί να αμύνεται για μισή ώρα και να καθαρίζει το ματς σε ένα 10λεπτο»

Εν τω μεταξύ δεν διέψευσε ότι θα μεταβεί επί Ελληνικού εδάφους, για να συναντήσει, το Σαββατοκύριακο, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να μιλήσει με τον Πορτογάλο για θέματα της ομάδας