Νότιγχαμ: Το «μεγάλο όνειρο» που προωθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Το πρότζεκτ για τη μόρφωση των παιδιών που προωθεί ο Αγγλικός σύλλογος με πρωτοβουλία του προέδρου του Ολυμπιακού

Νότιγχαμ: Το «μεγάλο όνειρο» που προωθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ένα πρότζεκτ για τα παιδιά στο Νότιγχαμ που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη προωθεί η Φόρεστ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση ενάντια στον αναλφαβητισμό και αφορά τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρότζεκτ θα εφαρμοστεί σε περισσότερα από 200 σχολεία σε ολόκληρο τον νομό.

Ονομάζεται «Dream Big», δηλαδή «μεγάλο όνειρο» και αποτελεί έναν τρόπο που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τα παιδιά να αξιοποιήσουν πλήρως τις ικανότητές τους μετά τις ανησυχίες που προέκυψαν από έρευνες για το επίπεδο των μαθητών που είναι ένα από τα χειρότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αρχή έγινε με μια ταινία μεγάλου μήκους που χρηματοδότησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μια ταινία για την επιτυχία της Νότιγχαμ από την εποχή του Brian Clough. Με κεντρικό θέμα τους εορτασμούς της 40ης επετείου από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, ο στόχος είναι η ομάδα να «εμπνεύσει τη νέα γενιά στην πόλη».

Πρόκειται μόνο για την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που η ομάδα θα προωθήσει σε ολόκληρη την πόλη για να εμπνεύσει «τη νεότερη γενιά έτσι ώστε να αυξήσει την αυτοπεποίθηση των μαθητών».

Οι προβολές ξεκίνησαν από το Δημοτικό Σχολείο του Blue Bill Hill στο St Ann's την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Οι μαθητές είδαν την ταινία και γνώρισαν τον θρύλο της Νότιγχαμ, Garry Birtles, ο οποίος δήλωσε: «Είναι φανταστικό αυτό που κάνει ο σύλλογος. Δεν πρόκειται μόνο για κίνηση δημοσίων σχέσεων. Είναι πραγματικά μια κίνηση συμμετοχής σε διάφορες πρωτοβουλίες που βοηθήσουν στη βελτίωση της πόλης και θα ωφελήσουν τους ανθρώπους του Nottingham. Μέσω της δύναμης της Nottingham Forest θα μπορέσουμε να κάνουμε διασκεδαστική την εκμάθηση ενώ θα γιορτάζουμε ό, τι κάνει αυτή την πόλη μεγάλη.

Ο σύμβουλος David Mellen, επικεφαλής του Δημοτικού συμβουλίου του Νότιγχαμ, ευχαρίστησε την ομάδα: «Τα παιδιά στην πόλη μας αξίζουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή. Γνωρίζουμε ότι η μόρφωση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τους δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα λαμπρό μέλλον. Στο Νότιγχαμ, πολλά από τα παιδιά μας ξεκινούν το σχολείο πολύ πιο χαμηλά από τα αναμενόμενα επίπεδα αλφαβητισμού. Οπότε είναι σπουδαίο να βλέπουμε την ομάδα να πρωτοστατεί και να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές».